23 aprilie 2024

Jandarmeria şi Poliţia Dâmboviţa, măsuri speciale pentru următoarele zile!

balteÎn perioada 23-24 aprilie a.c. jandarmii dâmbovițeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul slujbei religioase oficiate cu ocazia sărbătoririi Duminicii Floriilor, precum și la târgurile anuale organizate în municipiul Moreni cu prilejul Sf. Mare Mucenic Gheorghe și la Voinești de Florii.

În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, jandarmii vor asigura buna desfășurare a activităților la Catedrala Mitopolitană din municipiul Târgoviște având în atenție și celelalte lăcașuri de cult din județ.

Pentru a evita producerea unor incidente, Jandarmeria Dâmbovița face următoarele recomandări:

persoanele care participă la slujbele religioase să manifeste răbdare și moderație, să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– persoanele care participă la târgurile anuale să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor persoanele, să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, cetăţenii sunt sfătuiți să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze, cu încredere, celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

SUNTEM LA DATORIE, DE FLORII

Aproape 400 de poliţişti dâmboviţeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Floriilor de cult Ortodox.

Poliţiştii care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, la nivelul judeţului Dâmboviţa, 388 de poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, de investigații criminale, de la transporturi şi poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se vor organiza 161 de patrule de siguranță publică, dintre care 8 pedestre și 153 auto.

De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult ortodox.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători precum şi staţiile şi triajele de cale ferată.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Vom fi la datorie!

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru a sărbătorii Floriile şi Sfântul Gheorghe în siguranţă, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă:

Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!

În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Recomandări pentru circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice

Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece Sărbătoarea Floriilor, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial