24 aprilie 2024
Jandarmeria montană Dâmboviţa, în alertă! Turişti lituanieni, în primejdie!

Jandarmeria montană Dâmboviţa, în alertă! Turişti lituanieni, în primejdie!

turistilitDoi  turişti  lituanieni,  aflați  în  dificultate  în  Masivul  Montan  Bucegi  au  fost  ajutați  de jandarmii montani.

Jandarmii montani de laPostul  Ordine Publică  Peştera au  intervenit  în  zona Cerdac din  Masivul  Montan  Bucegi  în sprijinul unor turişti străini, care se aflau în dificultate.

Turiştii, un bărbat şi o femeie de origine lituaniană au plecat într-o drumeţie pe traseul montan Vf. Omu-Peştera, iar, la un moment dat nu şi-au mai putut continua deplasarea, din cauza stării de epuizare fizică şi a condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceață.

În urma solicitării, jandarmii montani ajunşi la fața locului i-au condus pe turişti, în condiții de siguranță până la un loc de cazare din zona Peştera, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

***Turiştii  aflaţi  în  dificultate  în  zona  Masivului  Montan  Bucegi  pot  apela  cu  încredere numărul unic de urgenţă   „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru asolicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICULAL I.J.J. DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial