25 aprilie 2024
JANDARMUL ANULUI este din Dâmboviţa! Plutonierul major Alexandru Petre Stan a salvat o adolescentă de la VIOL!

JANDARMUL ANULUI este din Dâmboviţa! Plutonierul major Alexandru Petre Stan a salvat o adolescentă de la VIOL!

jandarmerie1Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel OPREA, a participat joi, 3 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, la aniversarea a 164 de ani de la înființarea primului regiment de jandarmi.
În cadrul evenimentului dedicat Zilei Jandarmeriei Române, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, le-a transmis un mesaj de felicitare jandarmilor români din țară, din misiunile internaționale și teatrele de operații: “Am un respect deosebit pentru cei care îmbracă cu mândrie uniforma militară și servesc Patria — aici sau peste hotare.

Am toată onoarea pentru veteranii acestei arme și le mulțumesc pentru anii pe care i-au trudit într-o instituție de forță, așa cum este Jandarmeria Română. Tuturor vă transmit un profund gând de prețuire și recunoștință…

Fiți mândri de statutul dumneavoastră, faceți onoare hainei militare pe care o purtați și nu uitați niciodată că misiunea dumneavoastră se desfașoară 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în serviciul cetățenilor”.
În acest context, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel OPREA a acordat titlul onorific de “Jandarmul Anului” plutonierului major Alexandru Petre Stan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița care, aflat în timpul liber, a intervenit la strigătele de ajutor ale unei minore agresată de un individ. Acesta intrase prin efracție în casă, dar jandarmul a reușit prinderea și predarea agresorului către poliție.

Informații de background:
JANDARMUL ANULUI — plutonierul major Alexandru Petre Stan
În dimineața zilei de 27 februarie a.c., în jurul orei 5.00, în timp ce se afla în locuința sa, situată în orașul Titu, județul Dâmbovița, plutonierul major Alexandru Petre Stan, subofițer operativ în cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Ordine Publică Răcari, Secția Jandarmi Tărtășești din I.J.J. Dâmbovița, a fost alertat de strigătele de ajutor ale unei tinere aflată singură acasă într-un apartamentul vecin.
Subofițerul jandarm a anunțat telefonic Poliția Orașului Titu și a intervenit prompt imobilizând un bărbat suspect care tocmai ieșise din apartamentul de unde se auzeau strigatele.
În urma verificărilor efectuate ulterior, s-a stabilit că individul este cunoscut cu antecedente penale, fiind prezentat Judecătoriei Răcari, cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiunile de tentativă de viol și violare de domiciliu.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial