vin. sept. 20th, 2024

Jaf ca-n filme, pe o stradă din orașul Titu.

Un bărbat, de 69 de ani, din Lungulețu, a rămas fără o sumă uriașă, pe care o avea în buzunar.

Omul a cerut ajutorul polițiștilor după ce un necunoscut l-a abordat și în timp ce îl ținea de vorbă i-a furat 10 mii de lei, din buzunarul de la pantaloni.

Anchetatorii i-au dat de urmă celui bănuit de furt. Este vorba despre un individ, de 63 de ani, din Medgidia, pe care l-au dus la audieri.

Bănuit de furt, reținut 24 de ore de polițiști

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 69 de ani, din comuna Lungulețu, cu privire cu privire la faptul că, pe parcursul zilei, în timp ce s-ar fi aflat pe strada I.C. Visarion, din Titu, ar fi fost abordat de o persoană de sex masculin, sub pretextul că îl cunoaște, moment în care i-ar fi fost sustrași 10.000 de lei din buzunarul de la pantaloni.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 63 de ani, din Medgidia.

În baza probatoriului administrat, la data de 30 ianuarie a.c., față de bărbat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Prejudiciul creat a fost recuperat în întregime. În cauză, cercetările continuă cercetările pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Polițiștii dâmbovițeni subliniază că principalele moduri de operare folosite pentru deposedarea de bunuri sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calităţi. În acest context, vă recomandăm să manifestați atenție sporită la persoanele necunoscute care vă abordează, indiferent dacă vă aflați pe stradă, la cumpărături sau la domiciliu. Este important și să evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online.

În plus, atunci când plecaţi de acasă pentru o perioadă mai lungă, nu faceţi acest lucru public pe internet. Nu uitați, paza bună trece primejdia rea! Așadar, asigurați-vă locuințele și bunurile corespunzător pentru a nu deveni victime ale unor fapte de furt. Încuiaţi uşile, chiar şi atunci când sunteţi acasă sau plecaţi pentru câteva minute! Învățați-i pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, pentru a nu arăta faptul că sunt singuri în casă. În situaţia în care aţi fost victima unei infracțiuni de furt, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente”, precizează IPJ Dâmbovița.