7 mai 2024
ÎPS Nifon a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica de la Picior de Munte. “Nobila și frumoasă virtute a recunoștinței”

ÎPS Nifon a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica de la Picior de Munte. “Nobila și frumoasă virtute a recunoștinței”

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA PAROHIA PICIOR DE MUNTE I

În Duminica a XXIX-a după Rusalii (a celor 10 leproși), în ziua de 14 ianuarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Picior de Munte I din Protoieria Găești.

La acest eveniment liturgic au luat parte foarte mulți credincioși din parohie, dar și din împrejurimi, care au dorit să se bucure de prezența Ierarhului lor și de noul preot coslujitor al Parohiei Picior de Munte I, Marian Cristian Păunescu, care a fost hirotonit cu acest prilej.

Din soborul de preoți și diaconi care l-a însoțit pe Înaltul Ierarh, au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri, Părintele Protopop al Protoieriei Găești, precum și preoții din localitățile Picior de Munte și Dragodana.

Mitropolitul Nifon a aprofundat, în cuvântul său, înțelesul Evangheliei zilei, care are în centrul ei marea, nobila și frumoasă virtute a recunoștinței, adică adevărata atitudine pe care trebuie să o avem față de binefăcătorii noștri. În primul rând, datorăm recunoștință și mulțumire Bunului Dumnezeu pentru că El este Izvorul vieții, al iubirii și al nemuririi, Cel care a creat Universul, dar și pe fiecare dintre noi. Iar, apoi, le datorăm recunoștință tuturor celor care ne fac bine, prin care Dumnezeu lucrează și care dau astfel mărturie, prin ceea ce fac pentru noi, despre iubirea Tatălui ceresc. Recunoștința este o virtute extraordinar de frumoasă, care ne arată calea iubirii, a mulțumirii și a firescului existenței, fiindcă ea presupune noblețea spiritului, profunzimea vieții și intensitatea credinței. Numai cel ce și-a pierdut frumusețea sufletească și noblețea nu poate să fie recunoscător și să mulțumească pentru binele făcut, fiind bolnav de acea boală sufletească a nerecunoștinței, adevărată lepră a zilelor noastre. La final, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că, prin participarea, în duminici și sărbători, la biserică, la Sfânta Liturghie-slujba supremă prin care Îi mulțumim lui Dumnezeu, arătăm recunoștință față de Cel ce ne-a creat, precum și faptul că am înțeles că tot binele cotidian vine întotdeauna de la El.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial