29 martie 2024
Arhiepiscopia Târgoviștei – Minunea din Peștera Ialomiței

Arhiepiscopia Târgoviștei – Minunea din Peștera Ialomiței

pesteraiSâmbătă, 26 iulie 2015, a avut loc inaugurarea Peșterii Ialomiței, după ce aceasta a fost reabilitată complet și modernizată din punct de vedere al mijloacelor ce susțin accesul pelerinilor și turiștilor în condiții optime în interiorul ei, prin intermediul unui proiect european, implementat de Consiliul Județean Dâmbovița.
Ceremonia a fost deschisa prin slujba de sfințire a peșterii, săvârșită de un sobor de preoți, în prezența a numeroși invitați, pelerini și turiști.
Mentionam faptul  că această peșteră este un monument al naturii care găzduiește de cateva sute de ani vechea vatră de sihăstrie și spiritualitate ortodoxă și românească, Mănăstirea Peștera Ialomiței. Aceasta vorbește, prin nenumăratele sale vestigii, despre vechimea și  statornicia credinței ortodoxe de pe aceste meleaguri și a oferit bogate și numeroase roade spirituale, sprijinind efortul de aprofundare al vieții de credință al înaintașilor noștri.
După aceea, domnul Conf. Univ. Dr. Adrian ȚUȚUIANU, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a prezentat obiectivele acestui proiect amplu de modernizare și reabilitare, iar mai apoi, Grupul Coral Valachia Christiana al Arhiepiscopiei Targovistei împreună cu Filarmonica Muntenia, a prezentat un concert inaugural, chiar la intrarea în peșteră, acolo unde se află de fapt și biserica mânăstirii.
Amintim că Arhiepiscopia Târgoviștei a sprijinit ridicarea în cadrul Mânăstirii Peștera Ialomiței a unui Centru Cultural-Misionar, pentru pelerini și a unei noi biserici, dar și menținerea în bune condiții a bisericii de la intrarea în peșteră, venind astfel în întâmpinarea celor ce doresc să se bucure de frumusețea credinței, așa cum este ea trăită aici, precum și de frumusețea acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu, care îndeamnă la rugăciune, comuniune și recunoștință către Creator.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial