2 mai 2024

Dâmboviţa: Vino să-ţi prelungeşti valabilitatea permisului de port armă

www.mariusbuga.ro_images_pistolŞTIRE DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa informează persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării, că potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64,  Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte,  pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliile a trei bărbaţi, cu vârste  cuprinse între 32 şi 69 de ani, arme letale şi neletale supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permiselor  de arme era expirată, aceştia nu le-au predat la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbaţilor, s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de „ nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, faţă de aceştia s-a luat măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale şi neletale supuse autorizării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial