29 martie 2024
Inundaţii la Româneşti, în Potlogi. Apa a intrat într-o locuinţă

Inundaţii la Româneşti, în Potlogi. Apa a intrat într-o locuinţă

Un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Potlogi a acționat pentru evacuarea apei acumulată într-o gospodărie din localitatea Românești unde apa avea cca. 30 cm în curte și intrase în holul casei.

Nivelul apei din afara gospodăriei, pe ulița de acces, era de cca. 50 cm. Pompierii intervin cu o autospecială de intervenție și o motopompă transportabilă, realizând un dispozitiv de cca. 200 mp pentru evacuarea apei.

Pentru a opri acumularea apei, pompierii au realizat un baraj de protecție din saci cu nisip, zona în care acționează fiind nivelul străzii principale și favorizează acumularea apei.

Situația este în dinamică, având în vedere avertizarea COD PORTOCALIU care vizează ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică accentuată în județul Dâmbovița, până astăzi la ora 11:00.

Pentru prevenirea și limitarea efectelor inundațiilor, recomandăm cetățenilor următoarele măsuri: • Construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie; • Curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; • Nu aruncaţi la întâmplare resturi menajere şi vegetale în albiile apelor curgătoare.

sursa – ISU Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial