2 mai 2024
Intervenţii de foc în ultimele 24 de ore! Vezi unde!

Intervenţii de foc în ultimele 24 de ore! Vezi unde!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 5(cinci) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.10 hectare de vegetaţie uscată, un hectar de grâu şi cca.2000mp orz astfel:

 Detaşamentul Găeşti (oraş Găeşti – 100mp vegetaţie uscată; com.Mogoşani – 6000mp vegetaţie uscată + 1ha grâu + 2000mp orz);  Garda Vişina (com.Vişina – 2ha vegetaţie uscată);  Garda Răcari (com.Finta – 2,5ha vegetaţie uscată; com Crevedia – 5ha vegetaţie uscată); • Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pe strada Diaconu Coresi din Mun.Târgovişte pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament. Incendiul se pare că a pornit de la o maşină de gătit (aragaz) lăsată nesupravegheată. A ars o hotă electrică;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 19 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate. * * *

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa atenționează atât cetățenii, cât și instituțiile și operatorii economici asupra respectării prevederilor legislaţiei în vigoare, în care se stipulează foarte clar: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial