vin. sept. 20th, 2024

Acțiuni ale polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român au acţionat pe raza municipiului Târgoviște, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor.

În decursul celor patru ore, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 78 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002.

Din totalul acestora, 23 de sancțiuni au fost pentru defecțiuni tehnice, 12 pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru lipsa documentelor și 16 pentru abaterile conducătorilor de trotinete.

În plus, la data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Domnească, în Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Răzvad.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Cercetările sunt continuate în acest caz.

sursa: IPJ Dâmboviţa