29 martie 2024

Inspectorii DSP Dâmboviţa, anchetă epidemilogică la Moreni!

morepCOMUNICAT DE PRESA

Referitor la episodul epidemiologic aparut in localitatea Moreni, facem urmatoarele precizari:

In data de 15.09.2016 DSP Dambovita a fost anuntata de catre medicul de colectivitate scolara, ca 4 elevi ai clasei 0 C si 1 elev al clasei a-VII-a din Scoala nr.4 Moreni, au prezentat dureri abdominale si varsaturi, in data de 14.09.2016, in timpul orelor de curs. S-a luat legatura cu Spitalul Municipal Moreni, care a confirmat prezentarea celor 5 copii la Camera de garda- pediatrie a spitalului. Diagnosticul de internare a fost SINDROM DE DESHIDRATARE PRIN VARSATURI. Copiii au fost supusi tratamentului de rehidratare Dupa tratament, 3 dintre ei au fost externati, starea lor fiind buna, doar 2 au ramas internati.

In cursul zilei de 15.09.2016 s-au mai prezentat la Camera de garda a Spitalului Moreni, inca 3 elevi ai Scolii nr.4, 1 elev al Scolii nr.3 si 2 prescolari de la GradinitaRita”. Simptomatologia acestora a constat in dureri abdominale si varsaturi. Unul singur a prezenta febra 38.2 grade Celsius si scaun modificat. S-au recoltat probe biologice al caror rezultat a fost negativ pentru Rotavirus, pentru alte bacterii patogene coprocultura fiind in lucru la acest moment.

Imediat ce a fost notificata, D.S.P. Dambovita a demarat ancheta epidemiologica preliminara. In momentul prezentarii celor doua echipe, la spital mai erau internati 6 copii. Starea de sanatate a acestora era buna. S-au recoltat probe de apa de la unitatile de invatamant si de la locuintele copiilor.

Astazi,16.09.2016, la Camera de garda a Spitalului Municipal Moreni, s-au prezentat alti 2 elevi ai Scolii nr.1.

In acest moment, printr-o echipa mixta D.S.P. D.S.V.S.A. Dambovita, se continua ancheta epidemiologica, se fac controale igienico-sanitare in unitatile de invatamant in care au fost inregistrate cazurile de imbolnavire si se preleveaza probe din produsele care fac parte din Programul Guvernamental ” Lapte-Corn“.

DIRECTOR EXECUTIV, PURTATOR DE CUVANT,

Dr. Sorin STOICA Cons. Marinela POPA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial