26 aprilie 2024
DSP Dâmboviţa marchează  Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi  Traficului Ilicit de Droguri

DSP Dâmboviţa marchează Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2013

Direcţia de Sănătate Publică Dimbovita, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dimbovita, Inspectoratul Şcolar, Societatea Nationala de Cruce Rosie Filiala Dimbovita, Scoala Postliceala Sanitara Christiana celebrează în data de 26 iunie 2013 Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri şi organizează în perioada 26 iunie – 26 iulie 2013 Campania “Sănătatea este „noua euforie” din viaţa ta, nu drogurile!”.

Scopul campaniei este de a informa publicul larg, în special tinerii, cu privire la efectele nocive ale substantelor noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP).

Vândute în mod deschis, inclusiv prin intermediul internetului, aceste substante, care nu au fost testate pentru siguranţa consumului uman, pot fi mult mai periculoase decât drogurile tradiţionale. Numărul total al acestor substanțe, care este deja estimat a fi de ordinul sutelor, este în continuă creștere. Amestecurile de SNPP („droguri sintetice”, „iarba euforizanta” s.a), cumpărate în necunoștință de cauză, au dus la efecte imprevizibile şi uneori dezastruoase: utilizatorii au fost frecvent internaţi în spital cu intoxicații severe, a existat o serie de sinucideri inexplicabile care au fost precedate de utilizarea de canabinoizi sintetici (Spice). În plus, substanţe ca şi 4-metilmetcatinona (mefedrona), metilendioxipirovalerona (MDPV), 4-metilamphetamina (4-MA) au fost asociate cu decese.

Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare planificate (mars stradal, in data de 26 iunie, seminar de informare pentru voluntari, instruire asistenti medicali si mediatori sanitari, etc), isi propun sa încurajeze copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri şi vor sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial