18 aprilie 2024

Începe Cupa Liceelor din Dâmboviţa şi Prahova

lice1Incepe Cupa Liceelor din Dambovita si Prahova

–         ARGO Debate lanseaza inscrierile pentru cea de-a treia editie „Cupa Liceelor” –

ARGO Debate (http://argodebate.ro), asociatie educationala regionala anunta deschiderea celei de-a treia editii a Cupei Liceelor din judetele Prahova si Dambovita, singura competitie regionala de dezbateri pentru elevii din clasele a IX-a si a X-a, care va avea loc in perioada 26-27 noiembrie 2016, la Colegiile Tehnice Toma Socolescu si Elie Radu din Ploiesti.

In cadrul competitiei regionale de dezbateri se vor confrunta elevi cu varste cuprinse intre 14-16 ani, de la liceele din judetele din Prahova si Dambovita. Temele de discutii ale participantilor vor fi subiecte planificate dar si subiecte de moment, dezbaterile fiind sustinute in limba romana. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.

„Pentru elevii din judetele Prahova si Dambovita, „Cupa Liceelor” este mai mult decat o activitate extra-scolara, pe de o parte ei isi dezvolta competente de formare profesionala, leaga noi prietenii si beneficiaza de experienta unei competitii de dezbateri academice”, explica Serban Pitic, Presedinte ARGO Debate.

„Cupa Liceelor” este o oportunitate pentru elevii din Prahova si Dambovita sa isi dezvolte competente de discurs public, comunicare, gandire critica, toleranta pentru opinia celuilalt, ascultarea activa, abilitati necesare pentru viitoarea traiectorie profesionala.

Dezbaterea (debate-ul) este un mijloc pentru a dezvolta abilitati de dezvoltare personala, de a participa la schimburi educationale pentru elevii din Romania dar si de formare a unor competente necesare la viitoarele locuri de munca.

„Cupa Liceelor” este un eveniment organizat de ARGO Debate si Asociatia AES Debate. Detalii despre program si inscrieri la „Cupa Liceelor” www.facebook.com/ARGODebate


Despre ARGO Debate

ARGO Debate este o asociatie educationala care promoveaza dezbaterile ca mijloc educational si ca sport intelectual la nivel judetean si regional. Din anul 2009 functioneaza ca asociatie, insa traditia clubului dateaza din anul 1994. De-a lungul celor 7 ani de existenta, peste 3000 de elevi cu varste cuprinse intre 13-19 ani au participat la traininguri, workshopuri, activitati de club, sustinute de catre membrii si alumnii ARGO Debate. Prin intermediul ARGO Debate, elevii romani au participat la dezbateri educationale in Europa de Vest si de Est, Statele Unite ale Americii, Canada, Africa de Sud, Thailanda, Singapore, Qatar. Elevii romani au obtinut rezultate foarte bune impreuna cu celelalte echipe din asociatiile membre ARDOR. In cadrul ARGO Debate exista 8 cluburi de dezbateri care promoveaza si sustin conceptele de dezbateri printre elevii din liceele din Ploiesti, Sinaia, Baicoi si Targoviste.

Asociatia ARGO Debate este membra a retelei ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica – www.ardor.org.ro). Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne vizitati la adresa http://argodebate.ro  si pe facebook la www.facebook.com/ARGODebate

Despre Asociatia de Educatie Sociala 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial