3 mai 2024
Incendiu într-un apartament din Târgoviște. Locatarii spun că a izbucnit de la aerul condiționat

Incendiu într-un apartament din Târgoviște. Locatarii spun că a izbucnit de la aerul condiționat

Un apartament dintr-un bloc din Târgoviște a fost înghițit de flăcări.

Un fum gros a inundat locuința, iar proprietarul, un bărbat de 78 de ani, a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Câteva vecine au văzut fumul gros care a pus stăpânire pe apartamentul bărbatului de 78 de ani şi a ajuns şi pe casa scării. Femeile au fost cele care au dat alarma. Fiul bătrânului, care locuieşte tot acolo, se afla în acele clipe la serviciu.

Căpitan Gabriel Vișan, comandant Detaşamentul de pompieri Târgovişte: „La sosirea forţelor de intervenţie, ardea generalizat în apartamentul de la etajul doi. Am procedat la stingerea incendiului şi evacuarea fumului”.

Marius Buga, Pro TV: „Din cauza incendiului, proprietarul locuinţei s-a intoxicat cu fum şi a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă, transportat la Unitatea de Primiri Urgente, unde a primit îngrijiri şi este investigat.

Focul ar fi izbucnit din cauza unei prize, care era folosită pentru aparatul de aer condiţionat. Proprietarul obişnuia să îl pornească des, spun apropiaţii, mai ales că în ultimele zile s-au înregistrat şi peste 37 de grade Celsius.

Locatară:„Ar fi luat de la aerul condiţionat, a luat foc. L-a lăsat prea mult şi a luat foc”.

Locatară: „De la aerul condiţionat. Am mai văzut cazuri, de la aerul condiţionat. Adevărul e că e blocul vechi, instalaţia electrică e destul de veche. Şi mie mi-e frică, au început să se încingă prizele”.

Administratorul blocului: „Nu este reţeaua electrică defectă, cred că a avut o problemă el, a ţinut prea mult aerul condiţionat”.

Cauza incendiului va fi stabilită însă în urma unei anchete.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial