26 aprilie 2024
Incendii de vegetaţie şi bunuri făcute scrum! Vezi unde!

Incendii de vegetaţie şi bunuri făcute scrum! Vezi unde!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 3(trei) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.5(cinci) hectare de vegetaţie uscată astfel:

 Detaşamentul Moreni(oraş Moreni – 800mp);  Garda Potlogi (com.Potlogi – 5ha vegetaţie uscată);

• Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pe strada Laminorului din Mun.Târgovişte pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală de producţie a parţinând unui operator economic. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a pornit de la scântei electrostatice care au aprins pulberile metalice din interiorul unor filtre ale sistemului de depozitare, vehiculare şi transport pulberi. Au ars sacii textili din interiorul a două baterii de filtre, flăcările degradând şi pereţii tip sandwich ai halei pe o suprafaţă de cca.100mp;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 24 solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa atenționează atât cetățenii, cât și instituțiile și operatorii economici asupra respectării prevederilor legislaţiei în vigoare, în care se stipulează foarte clar: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial