26 aprilie 2024

Dâmboviţa – A trecut o săptămână FĂRĂ ACCIDENTE MORTALE!

atentieCOMUNICAT DE PRESĂ

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

 Săptămâna trecută, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidentele de circulaţie produse pe şoselele din judeţul Dâmboviţa. Poliţiştii rutieri mulțumesc participanţilor la trafic care au înțeles să respecte regulile de circulație și recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi.

În perioada 23-29 martie a.c., pe raza judeţului, au fost înregistrate 7 accidente rutiere, dintre care doar unul a fost grav şi a avut drept consecinţă rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a două persoane. Accidentele uşoare s-au soldat cu vătămarea corporală a şase persoane.

Două dintre accidentele de circulaţie s-au produs pe fondul neasigurării corespuzătoare la efectuarea manevrei de mers înapoi, iar alte două ca urmare a neacordării priorităţii de trecere.

Zilnic, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în colaborare cu structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, obiectivul principal fiind salvarea de vieți.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 826 de sancţiuni contravenţionale, din care 347 pentru exces de viteză, 76 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 25 pentru neacordarea priorităţii de trecere.

345 de pietoni au fost amendaţi după ce au fost depistaţi în timp ce se deplasau neregulamentar pe drumul public.

De asemenea, au fost reţinute 27 de permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial