15 mai 2024
I.L.Caragiale, fără ton de apel! Vezi din cauza cui!

I.L.Caragiale, fără ton de apel! Vezi din cauza cui!

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Moreni au depistat în flagrant doi tineri în timp ce sustrăgeau cablu telefonic

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Moreni i-au depistat pe numiţii P.V., de 23 de ani şi T.C., de 20 de ani, ambii din localitatea I.L. Caragiale, în timp ce decopertau 10 metri de cablu telefonic situat pe islazul comunal, cu intenţia de a-l sustrage.

Pe numele celor doi tineri, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

POLIŢIŞTII RUTIERI, ÎN ACŢIUNE PE DRUMURILE NAŢIONALE ŞI JUDEŢENE DIN DÂMBOVIŢA!

Având ca obictiv reducerea numărului de accidente rutiere ce au drept cauză nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, poliţişti rutieri vor acţiona în perioada 07-19 mai, pe raza întregului judeţ

În perioada 07-19 mai 2013, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa vor acţiona pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

În cadrul acţiunii organizate, poliţiştii rutieri au depistat 57 de pietoni care nu respectă regulile de circulaţie, pentru abaterile săvârşite fiind sancţionaţi contravenţional.

Totodată, poliţiştii au sancţional contravenţional 8 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 6300 de lei.

Ca urmare a abaterilor săvârşite, 10 conducători auto au rămas fără permise de conducere.

AFLĂ CUM POŢI FI ÎNŞELAT! POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ!

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Pentru prevenirea înșelăciunilor, poliţia vă recomandă: – Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!

– Anunţaţi imediat organele de poliţie în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;

– Nu furnizați date personale prin nici un mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!

– Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!

– Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!

– Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

– Nu expediați sume de bani prin mandate on-line, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute;

– Nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!

– Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri;

– Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaște; mai mult, vă oferă informații cu privire la familia și rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitați o sumă de bani;

Dacă aveți suspiciuni cu privire la o anumită persoană, contactați polițistul de proximitate sau apelați POLIȚIA la numărul de telefon 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial