6 mai 2024
ÎNTÂLNIRE ŞOC! Iancule, măria ta, urlă codrul, nu-i ierta!

ÎNTÂLNIRE ŞOC! Iancule, măria ta, urlă codrul, nu-i ierta!

„Poliţia pădurilor”, prinsă cu pantalonii în vine în Colegiul Prefectural

Prezent pentru prima dată în faţa opiniei publice, la şedinţa Colegiului Prefectural, Bogdan Stoica, reprezentantul Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Dâmboviţa, a fost luat la întrebări în plin de prefectul Iancu Caracota şi de inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa, Vasile Tache. Fenomenul defrişărilor masive din judeţul nostru este dezbătut intens de câteva luni încoace.

Cetăţenii au mers cu jalba în proţap la prefect, la audienţele din teritoriu, plângându-se că hectare întregi de pădure au dispărut peste noapte. Petre Marin, directorul Direcţiei Silvice Târgovişte, a făcut precizarea că nu răspunde decât de codrii statului sau de cei preluaţi în pază, situaţia din domeniul privat, inclusiv a ocoalelor silvice private, intrând în atribuţiile ITRSV.

Iancu Caracota l-a întrebat pe Bogdan Stoica despre situaţia tăierilor iraţionale, care au devenit un fenomen mai ales în ocoalele private, subliniind că deţine informaţii că nu se intervine şi că pădurile devin poieni. După ce şi-a luat angajamentul că va aduce în faţa Colegiului un raport detaliat, reprezentantul ITRSV a încercat să nege că ne confruntăm cu un dezastru în domeniul silvic, aburind reprezentantul Guvernului cum că el s-ar fi implicat personal, împreună cu poliţia şi jandarmeria, în proiectul „Scutul pădurii”.

Atunci, şeful IPJ Vasile Tache a sărit ca ars. A spus că este pentru prima dată când îl vede pe reprezentantul ITRSV, care are o mare problemă, mai ales la ocoalele private, unde băieţii deştepţi sunt lăsaţi să facă ce vor. Mirarea şefului IPJ Dâmboviţa, Vasile Tache, vizavi de controalele imaginare cu poliţia şi jandarmeria ale lui Stoica era evidentă.

Păi, dacă noi, presa, avem informaţii despre defrişarea fără milă a codrilor de calitate de către aşa-zisele ocoale private, care au de multe ori sprijinul unor politicieni flămânzi, başca pădurile particularilor, vă daţi seama ce informaţii babane are Poliţia Dâmboviţa? Tache a raportat, acum două luni, în Colegiul Prefectural, că ITRSV nu a dat nicio dare de seamă tot anul şi că situaţia a devenit dramatică.

După ce l-au trecut răcorile, care i-au creat şi bâlbâială acută, Bogdan Stoica a spus că raportul la care lucrează va lămuri pe toată lumea. Nu prea ştim exact ce lămuriri scriptice va aduce ITRSV, de vreme ce pădurile sunt masacrate sub ochii lor pofticioşi.

Mariana IONESCU, Cronica Găeştiului

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial