25 aprilie 2024
Hramul Mănăstirii Peștera Ialomiței, din Munții Bucegi

Hramul Mănăstirii Peștera Ialomiței, din Munții Bucegi

MITROPOLITUL NIFON A OFICIAT SFÂNTA LITURGHIE LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA CU OCAZIA HRAMULUI

Numeroși pelerini veniți de la parohii din județul Dâmbovița, dar și alți vizitatori din țară au participat, miercuri, 29 iunie 2022, la hramul Mănăstirii Peștera Ialomiței, din Munții Bucegi.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită, la altarul de vară de lângă biserica nouă a mănăstirii, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și de diaconi.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evidențiat aportul Sfinților Apostoli Petru și Pavel la răspândirea Creștinismului în Europa, la cristalizarea învățăturii de credință, precum și la organizarea Bisericii în primul secol de după Hristos, fiindcă: “prin mărturia lor curajoasă, în momente cheie ale istoriei mântuirii, prin întreaga lor activitate misionară, prin scrierile lor, dar și prin moartea lor martirică, Sfinții Apostoli Petru și Pavel au schimbat în mod fundamental paradigma lumii antice, punând bazele avântului biruitor al Evangheliei lui Hristos pe continentul nostru, ceea ce a dus la configurarea modelului nostru de civilizație, clădit pe Adevarul veșnic al Evangheliei Mântuitorului Hristos. Asemenea acestor corifei ai lumii creștine – Sf. Ap. Petru, entuziast și curajos mărturisitor al Evangheliei și Sf. Ap. Pavel, geniu al cuvântului și al scrisului, dar și cel mai mare misionar al lumii, cu toții avem datoria de a mărturisi, prin tot ceea ce facem, prin viața și prin faptele noastre, învățătura creștină, de a contribui decisiv la educația tinerelor generații, pe baza valorilor credinței noastre străbune și de a susține înnoirea din temelii a lumii noastre”.
Chiriarhul nostru a făcut un apel la pace și la bună înțelegere între oameni și națiuni, la încetarea conflictelor și a războaielor, prin rugăciune și prin dialog, pentru a da bună mărturie tinerelor generații.
La finalul sfintei slujbe, Mitropolitul Nifon a binecuvântat pachetele cu mâncare pentru pelerinii care au participat la sărbătoare.
Menționăm că biserica nouă, arhondaricul, chiliile și Centrul Cultural Misionar sunt ctitoria Înaltpreasfinției Sale, iar biserica de la intrarea în Peștera Ialomiței și biserica veche au fost restaurate tot prin grija Chiriarhului nostru.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial