23 aprilie 2024
„Hopa, hopa şi iar hopa, nu-i mai pup poala lu’ popa!”

„Hopa, hopa şi iar hopa, nu-i mai pup poala lu’ popa!”

Din rubrica: „Nu te mai iubesc, nu te mai doresc!”

Că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, pedelistul şef Florin Popescu, nu a fost niciodată dat pe spate de slujitorii bisericii este un fapt arhicunoscut. A rămas celebră afirmaţia sa de la învestirea în funcţie a prefectului Iancu Caracota, din martie 2009, când, într-un moment de maximă inspiraţie şi spontaneitate, l-a lăsat pe ÎPS Nifon Mihăiţă cu gura căscată şi verde la faţă, spunând: „Iancule, să fii bun şi drept cu poporul tău. Îţi doresc să schimbi atâţia mitropoliţi câţi prefecţi a schimbat mitropolitul!”.

În secunda următoare, un hohot de râs s-a prăvălit din bojogii generoşi ai… Popescului. Toată suflarea a fost convinsă că baronul portocaliu nu va mai ieşi din canoane după aşa o blasfemie la adresa celui mai iubit şi celui mai pus în capul mesei dintre mitropoliţii ţării. La vremea respectivă, deputatul şi şeful PSD Ion Stan, unul dintre dreptcredincioşii judeţului, care-i pupa cu pioşenie mâinile şi poala Înaltului, a sărit ca ars, condamnând obrăznicia arogantului adversar politic.

Iată că anii au trecut, iar Florin Popescu a devenit frate cu… Taica, în timp ce Ion Stan fulgeră ca un gelos de pe margine. În conferinţa de presă din Săptămâna Luminată, liderul roşu a uitat când bătea bisericile şi mănăstirile în pelerinaje fără număr, golind buzunarele sale şi pe ale adepţilor de partid întru ctitoriile şi fanteziile Înalt Prea Sfinţiei, şi a făcut nişte declaraţii drăceşti, încât au amuţit şi ziariştii:

„Astăzi eu, din dorința de a câștiga la Dâmbovița, mă fac frate și cu dracu’ până trec puntea fără să-l mai vad dincolo de punte pe Taica și pe Florin Popescu! (…)La Mânăstirea Nucet mă duc să mă rog la Bunul Dumnezeu, că de pupat mâna lui Taica aștept până când o să fie Sfinte Moaște și atunci cu toții să ne închinăm la ele”, scrie Cronica Găeştiului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial