26 aprilie 2024
Hectare de vegetaţie făcute SCRUM, în Dâmboviţa!

Hectare de vegetaţie făcute SCRUM, în Dâmboviţa!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au au intervenit la 4(patru) incendii de vegetaţie, în care a ars cca. 7(şapte) hectare de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Târgovişte (com.Măneşti – 200mp);  Garda Vişina (com.Ulieşti – 3ha);  Garda Vişina (com.Corbii Mari/zona autoatrada A1-km.53-56 – 4ha)

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 11 solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături şi dureri renale şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * Incendiile de vegetaţie din ultima perioadă continuă să amenințe siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, punând în pericol și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere. Aceste evenimente se produc din cauza unor cetăţeni care igienizează terenurile, prin arderea resturilor vegetale, a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, fără a respecta prevederile legislaţiei în vigoare, în care se stipulează clar: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă de secetă prelungită. Trebuie înţeles faptul că pentru stingerea acestor incendii de vegetaţie, care reprezintă un real pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu, se consumă o cantitate mare de carburanţi şi necesită implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial