28 mai 2022
Dâmbovița, sub avertizare COD GALBEN pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă

Dâmbovița, sub avertizare COD GALBEN pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea COD GALBEN 🟨 care vizează județul Dâmbovița fiind extinsă perioada de valabilitate pentru intervalul 14 – 15 iulie, pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. Valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării.

Județul Dâmbovița se află sub avertizare COD GALBEN pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

Pentru evitarea efectelor negative produse de caniculă facem următoarele recomandări:

– Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber între orele 11.00-19.00, precum și frecventarea locurilor aglomerate.

– În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbracăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise).

– Se recomandă creșterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale.

– Se va reduce consumul de cafea și se va evita consumul de băuturi alcoolice.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe specializate vor acționa pentru limitarea efectelor probabile produse de aceste schimbări ale vremii.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial