„Suntem la a treia variantă de plan de măsuri şi de interpelare a unităţilor administrativ teritoriale în legătură cu stadiul contractelor de deszăpezire. Deszăpezirea şi asigurarea stocurilor nu este problema Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ea este o problemă a noastră în momentul în care devine situaţie de urgenţă.
De drept deszăpezirea aparţine administraţiei publice judeţene şi locale. Pe site-ul Prefecturii am afişat situaţia actualizată cu stadiul contractelor, pe cele trei categorii de drumuri – naţionale, judeţene şi comunale. Pe fiecare localitate, veţi găsi cine realizează deszăpezirea, ce stocuri are la momentul acesta, dacă face deszăpezirea cu resurse proprii sau dacă activitatea a fost contractată.
CJD a reuşit să contracteze o parte din drumurile judeţene. Mai avem la momentul acesta 250 km de drumuri judeţene necontractate… Deşi au fost nouă proceduri de achiziţie publică, nu s-a reuşit atribuirea contractelor.
Pe drumurile naţionale, judeţul Dâmboviţa are 349 km, din care 260 km ţin de Secţia de Drumuri Târgovişte şi 49 de Secţia de Drumuri Bucureşti. Mai avem şi 32 km pe autostradă. Veţi găsi pe site-ul Instituţiei Prefectului şi pentru aceste secţiuni de drumuri cine asigură deszăpezirea şi ce stocuri de materiale antiderapante avem…
E bine să informăm populaţia despre posibilităţile pe care le avem de a realiza deszăpezirea. În acelaşi timp, trebuie să spunem că deszăpezirea se realizează cu resurse importante şi nu toate unităţile administrativ teritoriale dispun de resursele necesare”, a declarat prefectul judeţului Dâmboviţa.