6 mai 2024

Gorgota – I-a furat televizorul şi… mâncarea!

hottv

Bănuit de furt, identificat de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din Gorgota, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că în perioada 21-24 ianuarie 2017, bănuitul ar fi sustras dintr-o locuință un televizor și mai multe produse alimentare.

Televizorul a fost restituit persoanei păgubite, iar între părți a intervenit împăcarea.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraPeste 1900 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii de la rutieră

Polițiștii de la rutieră au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de circulație.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au constatat 15 infracțiuni și au aplicat 1925 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul amenzilor, 41 au fost pentru încălcarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată, 269 pentru indisciplina pietonală, 38 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și 28 pentru nereguli descoperite în domeniul transportului de mărfuri și persoane.

De asemenea, 700 de sancțiuni au fost pentru viteză excesivă.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 55 de permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

pistol-cu-gazCercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit la domiciliul unui bărbat din localitatea Zăvoiu un pistol de autoapărare cu gaze și 9 cartușe nepercutate pe care le deținea ilegal.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu a predat la un armurier autorizat bunurile descoperite deși valabilitatea permisului de port armă expirase.

Față de acesta se continuă cercetările pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar bunurile au fost indisponibilizate.

Infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținută în sarcina unui bărbat

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 54 de ani, din Băleni pe care l-au depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

www.mariusbuga.ro_images_alcoolDepistați la volanul unor autoturisme, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din Dâmbovița au depistat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, în timp ce conduceau autoturisme, deși consumaseră alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,47 și 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor se va propune soluție legală prin Parchet.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe DN 71, în afara localității Nucet, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Târgoviște.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost recoltate și probe de urină în vederea stabilirii concentrației de substanțe psihotrope aflate în organism.

www.mariusbuga.ro_images_polpuAcțiune a polițiștilor din Pucioasa

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa, sprijiniți de efective de la Secția nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa și Formațiunea Rutieră Fieni, au acționat pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 37 de vehicule și au legitimat 41 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.120 de lei.

Din totalul acestora, 8 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 14 pentru încălcarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial