20 aprilie 2024
Găeşti – Proiect important pentru o UNITATE DE ELITĂ!

Găeşti – Proiect important pentru o UNITATE DE ELITĂ!

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a găzduit evenimentul de semnare a contractelor de finanţare pentru două obiective de investiţii, deosebit de importante pentru oraşul Găeşti şi comuna Tărtăşeşti derulate prin Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013.

La parafarea celor două contracte au fost prezenţi: Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD, Gabriel Grozavu, vicepreşedintele CJD, Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia(ADR), Dan Iacobuţă, primarul oraşului Găeşti şi Ion Rusu, primarul comunei Tărtăşeşti,

Ambele proiecte, cel de la Găeşti – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale – Colegiul Naţional «Vladimir Streinu» Găeşti” şi cel de la Tărtăşeşti „Reabilitare, modernizare şi extindere cu sală de gimnastică – Şcoala Generală Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa” se derulează din fonduri nerambursabile în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă”.

Reabilitarea CN „Vladimir Streinu” de la Găeşti are ca obiective reabilitarea şi modernizarea corpului de clădire A (clădire şcoală veche); extinderea spaţiilor de învăţământ (laboratoare, sală de sport, anexe) prin construirea unui corp nou de clădire P+1 în prelungirea corpului existent şi dotarea unităţii de învăţământ cu echipamente didactice, mobilier şi echipamente IT necesare procesului educaţional.

Proiectul are o finanţare de 5 milioane de lei, din care 4,3 milioane lei sunt fonduri nerambursabile europene, 650.000 lei de la bugetul naţional, primăria suportând doar 100.000 lei.

La Tărtăşeşti, investiţia depăşeşte 4 milioane de lei, obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Școlii Generale Tărtășești prin consolidarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea acesteia, contribuind astfel la asigurarea unui proces educațional la standarde europene, a accesului la educație în mod nediscriminatoriu, precum și la creșterea participării populației școlare la procesul educațional.

Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia:

„Semnăm astăzi încă două contracte de finanţare importante. Sunt două proiecte a căror valoare totală depăşeşte 12 milioane de lei, din care suma nerambursabilă se ridică la peste 8 milioane de lei. Dacă pentru Găeşti este al treilea contract de finanţare pe care îl semnăm din POR, pentru Tărtăşeşti este o premieră şi aşteptăm cu încredere să semnăm contractul şi pentru ce-a de-a doua şcoală – cea de la Bâldana. Aşteptăm decizia Autorităţii de Management pentru confirmarea disponibilizării sumelor pentru a semna şi acest contract de finanţare”.

Dan Iacobuţă, primarul oraşului Găeşti:

„Proiectul are o importanţă deosebită. Colegiul „Vladimir Streinu” este o unitate de elită, recunoscut în judeţ, dar şi la nivel naţional. Stadiul de degradare în care ajunsese după mulţi ani, pentru că este un colegiu foarte vechi, impunea această modernizare. Reabilitarea va aduce celor 1.500 de elevi o mare bucurie, iar nouă – o mare realizare. Este vorba despre un proiect care valorează aproape 5 milioane de lei, din care 4,3 milioane lei sunt fonduri nerambursabile europene, 650.000 lei contribuţie de la bugetul naţional. Sigur că şi bugetul local trebuie să facă un efort de 100.000 lei plus TVA”.

Ion Rusu, primarul comunei Tărtăşeşti:

„Este o mare onoare pentru mine întrucât este primul proiect. Ne aflăm în secolul XXI dar, din păcate, mai există unităţi care nu au grupuri sanitare în incinta şcolii, situaţie în care ne aflăm şi noi cu această şcoală. Proiectul are o valoare totală de 4.434.416 lei, din care valoarea eligibilă este de 3.418.162 lei, iar cofinanţarea din partea Consiliului local este de 68.705,07 lei plus TVA. Perioada de implementare este de 19 luni. Şcoala deserveşte un efectiv de 300 de elevi”.

sursa – Consiliul Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial