27 aprilie 2024
GĂEŞTI – Cântece de suflet pentru copiii necăjiţi!

GĂEŞTI – Cântece de suflet pentru copiii necăjiţi!

Pe 21 decembrie, ora 17, spectacol incendiar la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu”. „Vinovaţi” pentru această iniţiativă, Octavian Constantin (student la SNSPA – Comunicare Bucureşti) şi Robert Popescu (student la Medicină), care vor să sensibilizeze comunitatea şi să o mobilizeze pentru sprijinirea unor cazuri sociale descoperite de Maria Maier încă din vară. Invitaţii celor doi simpatici organizatori fac pregătiri intense pentru a cuceri publicul găeştean şi, totodată, pentru a-l determina să-şi deschidă inima şi punga. Ideea acestor tineri minunaţi vine pentru ajutorarea a cel puţin 25 de copii sărmani, trişti şi bolnavi de hepatită, care îl aşteaptă pe Moş Crăciun de ani de zile şi, în bunătatea lor, cred că Moşul nu a ajuns niciodată până acum la ei pentru că a avut prea mult de colindat şi a obosit, pentru că or fi făcut vreo boacănă şi l-au supărat sau pur şi simplu că nu le-a găsit căsuţa.

„Copiii au vârste cuprinse între 3 şi 13 ani. Cei mai mulţi dintre aceştia trăiesc în condiţii improprii, nedispunând de surse de apă potabilă. Lipsa apei şi a igienei corespunzătoare au făcut ca o parte dintre copii să contacteze virusul hepatic. Provenind din familii numeroase, copiii, în general cei cu vârste mai mari, sunt aproape în situaţia abandonului şcolar, fiind nevoiţi să aibă grijă de fraţii lor mai mici, în timp ce părinţii lor sunt plecaţi să presteze servicii ocazionale pentru a câştiga bani să-şi întreţină familia,” ne-a declarat Octavian.

Impresionaţi de sărăcia în care trăiesc aceşti copii din oraşul nostru, tinerii au hotărât împreună cu prietenii lor să organizeze spectacolul umanitar „În Dar de Crăciun”. Avem convingerea că vor da tot ce pot pe scenă, iar la final, cu ajutorul publicului, vor face chetă pentru a le însenina noaptea de Crăciun micuţilor uitaţi de Moşul. Găeştenii sunt buni creştini şi avem convingerea că atunci când vor afla povestea copiilor fără copilărie, vor fi darnici. Vor urca pe scena Casei de Cultură din Găeşti tineri talentaţi din comunitate, dar şi invitaţi din Târgovişte şi Bucureşti, tineri care s-au oferit sa-şi pună talentul în slujba binelui. Totodată, printr-o colaborare cu Colegiul “Vladimir Streinu”, elevii din cadrul Consiliului Şcolar s-au oferit să strângă jucării care vor ajunge la copiii defavorizaţi, scrie Cronica Găeştiului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial