mie. oct. 23rd, 2024

❚ Veche de zeci de ani, fără utilaje de întreținere și cu oameni care se ocupă de ea după ce termină treaba în gospodăria beizadelei C. Iugulescu, suprafața de joc mai poate fi salvată cu greu

„La Târgoviște am găsit cel mai prost gazon din toată Liga a II-a”, ne-a transmis observatorul federal Dan Lăzărescu, prezent duminică la remiza albă dintre Chindia și UTA. Chiar dacă anii trecuți a arătat și mai rău, suprafața de joc de pe stadionul ,,Eugen Popescu” nu se prezintă în cele mai bune condiții, motiv pentru care am încercat să aflăm cauzele acestei situații neplăcute.

,,Terenul nu arată, într-adevăr, așa cum ne-am dori. Nu vreau eu să vorbesc mai multe, dar ne cam lipsesc anumite utilaje de întreținere. Abia am reușit să facem rost de un tăvălug, erați doar la stadion și l-ați văzut”, ne-a transmis venerabilul Titi Ionescu, administratorul Chindiei. Vechi de aproape 60 de ani, gazonul nu prea mai poate fi îmbunătățit, neavând un drenaj bun, o iarbă de calitate, utilaje de întreținere și nici oameni care serioși care să-l îngrijească așa cum trebuie.

Omul lui C. Iugulescu nu prea se ocupă de gazon

Am încercat să vorbim cu Petre Modoran sau cu Florea Alexandru, cei doi care se ocupă de întreținerea suprafeței de joc, dar nu i-am găsit pe nici unul la stadion, chiar dacă era miezul zilei. ,,Sunt plecați la Primărie, cu o treabă”, ne-au transmis colegii de la stadion. Singurul care muncește în credință este nea Florică, fostul mare fotbalist al lui CS Târgoviște, însă îl supără tare un picior și abia mai merge.

Celălalt, în schimb, face pe șeful și stă mai mult în gospodăria beizadelei C. Iugulescu, fiind omul său de încredere de la stadion. „E foarte bine că semnalați și acest aspect. Petre se dă șef mare aici și îi persecută pe toți, cică e prieten cu Ciprian Iugulescu și că poate să facă ce vrea la stadion. Mi se rupe sufletul cum văd că Nenea (Florea Alexandru) abia mai merge și muncește ca un sclav, iar Petre doar se ocupă cu altele. Mereu e cam obosit pe aici”, ne-a șoptit unul din liderii din teren ai Chindiei.

Lui Pitaru i-au furat tot de la stadion

Omul lui C. Iugulescu, Petre Modoran este unul dintre cei care i-au făcut referat lui Ionel Pitaru, pentru a fi dat afară de la echipă și de la stadion. „Habar nu aveți ce îi poate pielea acestui băiețaș. Toată viața i-am făcut numai bine, iar el m-a vândut cu prima ocazie. Nu știe decât să dea în primire și să facă rost de bani pentru băutură. Când am mers ultima dată la stadion, am constatat că mi-a dispărut tot ce aveam acolo, de la instalația sanitară sau electrică și până la butoiul cu varză.

Voi merge să reclam furtul la Poliție, pentru că și alții m-au reclamat pe mine când am înlocuit o ușă la stadion. O să-i vadă Dumnezeu pe cei care și-au bătut joc de mine și care m-au tâlhărit acolo, punând stăpânire pe munca de o viață depusă la stadion”, s-a exprimat Pitaru. Revenind la gazon, până se va construi un nou stadion, Chindia riscă să joace pe nămol, oină sau purceaua.

Costin Mihai