lun. dec. 23rd, 2024

spga2Cercetate de poliţişti, după ce au sustras produse dintr-o societate comercială

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au probat activitatea infracţională a trei persoane, toate de 26 de ani, din judeţul Giurgiu, bănuite de comiterea infracţiunii de furt.

Din cercetări, a reieşit că în ziua de 30 mai a.c., în timp ce se aflau în incinta unei societăţi comerciale din Găeşti, au sustras mai multe bunuri alimentare şi produse cosmetice, în valoare de aproape 1 200 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Faţă de cei în cauză, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt”, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:

Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !