4 mai 2024

A fost o săptămână PLINĂ pentru anchetatorii dâmboviţeni!

ipjSIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI DÂMBOVIŢENE

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 01 – 04 iunie a.c., 252 de poliţişti au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, şi luptători de intervenţie rapidă au desfăşurat şi alte activităţi specifice muncii de poliţie, respectiv 19 controale şi 18 filtre şi razii.

Au fost controlate 48 de unităţi comerciale şi 34 de obiective asigurate cu pază.

În urma acţiunilor, au fost constatate 10 infracţiuni judiciare şi contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 7 în flagrant delict.

În urma probatoriului administrat în dosarele penale, 6 persoane au fost reţinute şi 2 arestate preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, au fost aplicate 546 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 72.925 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat în stradă, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 430 de amenzi, din care 148 pentru exces de viteză şi 53 pentru consum de alcool.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial