20 aprilie 2024

Găeşti – Ce a păţit după ce şi-a lăsat bicicleta în faţa supermarketului!

www.mariusbuga.ro_images_bicicletaBănuit de sustragerea unei biciclete, identificat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Găești au identificat principalul bănuit de furtul unei biciclete, în persoana unui bărbat de 47 de ani, din localitate.

În sarcina acestuia, s-a reţinut că în cursul aceleiași zile ar fi sustras o bicicletă lăsată nesupravegheată în apropierea unui supermarket.

Poliţia dâmboviţeană vine în sprijinul cetăţenilor cu o serie de sfaturi utile pentru a preveni sustragerea bicicletelor:

Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt! Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei: unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să asigure cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata ş cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!

Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta deasupra acestuia.

Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!

Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!

Scările de bloc sau alte anexe sunt locurile în care hoţii acţionează cel mai des. Mulţi posesori de biciclete îşi lasă bicicleta pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, asigurată de balustradă, în scara blocului. Modul în care se face accesul în scara blocului, atenţia pe care o acordăm persoanelor străine/suspecte pe care le vedem în bloc sunt alte elemente care conduc la descurajarea infractorilor si protecţia crescută a bicicletei.

Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !

Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al cărui preţ este foaret mic. Hoţii vor să vândă imediat bicicleta sustrasă. Refuză astfel de chilipiruri şi în acest mod îi descurajezi pe care sustrag.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial