3 mai 2024

Găeşti – A dat atacul în solar şi a furat 70 de kilograme de roşii!

www.mariusbuga.ro_images_rosiiCercetat pentru furtul unor legume

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Găești au identificat principalul bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat în persoana unui bărbat de 49 de ani, din localitate.

Din cercetări a reieşit că bănuitul ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Găești şi ar fi sustras 70 de kilograme de roșii dintr-un solar.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat reprezentanţilor societăţii.

rut1Acțiuni ale polițiștilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul condumului de alcool la volan.

În urma neregulilor descoperite, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.700 de lei.

15 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea autoturismelor sub influența alcoolului și 13 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii din Mătăsaru și Corbii Mari au acționat pe raza de competență pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Astfel, au fost controlate 78 de autovehicule, au fost constatate 4 infracțiuni și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.690 de lei.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcţiune a polițiștilor din Răcari pentru prevenirea actelor de comerţ ilicit

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Răcari au desfășurat o acțiune în târgurile săptămânale din Răcari și Brezoaele pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerț ilicit.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 6 societăți comerciale și au fost verificați 9 producători agricoli.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.300 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, două conform Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și 9 pentru încălcarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii au confiscat 284 de kg de legume și fructe și 100 de kg de furaje.

rutiAcţiuni pentru combaterea vitezei excesive

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de structurile de ordine publică, au acţionat pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi a celor care rulează cu viteză excesivă.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 8 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au fost aplicate 381 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 205 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 conducători auto fiind depistați în timp ce rulau cu o viteză de peste 50 km/h față de limita maximă admisă pe sectorul respectiv de drum.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 26 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Poliţia rutieră reaminteşte că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii rutieri au depistat opt persoane în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere ori aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Din verificări a reieșit că unul dintre autoturisme nu era înmatriculat în circulație, potrivit legii.

Totodată, în cazul unui tânăr de 17 ani, polițiștii au stabilit că autovehiculul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de către proprietar, o femeie de 46 de ani, care cunoștea că cel în cauză nu posedă permis de conducere.

De asemenea, polițiștii au depistat 3 conducători auto în timp ce se deplasau pe drumurile din județ, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Pe numele celor în cauză au fost întomite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial