29 martie 2024
Furturile din locuințe pot fi evitate!  Cum scăpați de hoți

Furturile din locuințe pot fi evitate! Cum scăpați de hoți

Furturile din locuințe pot fi evitate! Manifestați prudență și nu veți deveni victima unei astfel de infracțiuni!

Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă absența dumneavoastră de la domiciliu întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi!

Evitaţi să expuneţi în mod excesiv, în interiorul locuinţei sau a curții, bunuri sau obiecte de valoare.

Nu depozitați în casă sume importante de bani!

Folosiți eficient interfonul! 

Încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă! Evitați să lăsați geamuri întredeschise, mai ales pe timpul nopții!

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

Dispunerea unui vizor şi a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră.

În cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale” (sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de persoanele străine care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefonie, deratizare) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuinţă.

Un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ştampilei de pe fila pe care este lipită.

Instruiţi-vă copiii să evite discuţiile cu persoane necunoscute, îndeosebi cu cei care afirmă că vin din partea dumneavoastră, să refuze orice ofertă a acestora şi să păstreze cu grijă cheia de la locuinţă.

sursa -IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial