29 martie 2024
FURATĂ ŞI DEZORIENTATĂ! Uite în ce hal au găsit-o jandarmii montani dâmboviţeni pe această turistă RĂTĂCITĂ în Bucegi!

FURATĂ ŞI DEZORIENTATĂ! Uite în ce hal au găsit-o jandarmii montani dâmboviţeni pe această turistă RĂTĂCITĂ în Bucegi!

turistatIeri, 5 iulie a.c., o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montani Peștera, a fost anunțată de un angajat al Cabanei Dichiu despre faptul că în zona cabanei a fost observată o persoană de sex feminin care părea dezorientată.

Jandarmii montani au plecat imediat spre zona indicată de către cabanier și au reușit să găsească persoana în cauză. Aceasta era îmbrăcată foarte subțire, era dezorientată și nu putea comunica în limba română.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este o turistă în vârstă de 21 ani, de naționalitate cehă și venise în excursie în România. După ce a ajuns în localitatea Sinaia, acesteia i-a fost sustras rucsacul cu obiecte persoanele, în care se aflau și actele de identitate.

După ce i s-au dat alimente și un ceai să se încălzească, jandarmii montani au condus turista la Poliția Sinaia, de unde s-a luat legătura cu Ambasada Cehiei la București în vederea eliberării de documente de identitate provizorii pentru a se putea întoarce înapoi în Cehia.

Tânăra a rămas în custodia Poliției Sinaia și în prezent se află în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

  • .

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial