25 aprilie 2024
FOTO/VIDEO – Razie de amploare, în Dâmbovița. Au curs amenzile și s-au întocmit și dosare penale

FOTO/VIDEO – Razie de amploare, în Dâmbovița. Au curs amenzile și s-au întocmit și dosare penale

În urma unei razii desfășurate noaptea trecută, polițiștii dâmbovițeni au aplicate peste 290 de sancțiuni contravenționale și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier

La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii de la ordine publică, rutieră și investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, reducerea riscului rutier, verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în judeţ. În cadrul activităţilor din teren au fost legitmate 579 de persoane și au fost controlate 455 de autovehicule.

Poliţiştii au constatat 6 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două fapte au fost pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, polițiștii au aplicat 297 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 58.680 de lei. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 172, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie prevăzute de O.U.G 195/2002.

Alte 61 de sancțiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică și 51 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

sursa -IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial