20 aprilie 2024
FOTO – VIDEO. Primele imagini surprinse după tragedia de la Aninoasa. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional

FOTO – VIDEO. Primele imagini surprinse după tragedia de la Aninoasa. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional

Accident mortal cu un microbuz şcolar, joi dimineaţă, pe Drumul Naţional 71, la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa.

Şoferul de 64 de ani şi un adult de 60 de ani, care îi însoţea pe copii spre şcoală, au decedat, iar nouă copii au ajuns la spital, răniţi usor.

Din spusele martorilor, șoferul microbuzului nu ar fi acordat prioritate într-o intersecție. Masina cu elevi a fost izbita în plin și s-a răsturnat.

Tragedia s-a produs în jurul orei 7 şi jumătate, joi dimineaţă. Microbuzul transporta nouă copii, din satul Săteni către şcoala din Aninoasa. Şoferul unei maşini povesteşte că a evitat microbuzul la limită, după ce acesta a ieşit de pe un drum secundar în cel naţional.

Șofer: „Prima oară mi-a ieşit mie în faţă, mi-a dat avarii până aici, aici a ieşit iar în faţă. El era în depăşire şi l-a luat direct. A făcut iar stânga”.

Din păcate, se pare că după scurt timp şoferul microbuzului a făcut o altă manevră imprudentă. Ar fi virat brusc spre stânga, deşi o maşină era intrată în depăşire. În urma impactului violent, microbuzul şcolar s-a răsturnat, iar şoferul acestuia şi bărbatul de 60 de ani, aflat pe bancheta din faţă, au fost proiectaţi prin parbriz.

Mihai Şerban, şofer de autoturism: „Mă aflam în depăşire şi a tras direct stânga să intre pe stradă. A fost fracţiune de secundă. Un metru, nici un metru”.

Marius Buga, Pro TV: „Din păcate, pentru cei doi, şoferul şi cel care îi însoţea pe copii, nu s-a mai putut face nimic. Toţi elevii sunt în afara pericolului, spun medicii. Au fost preluaţi şi transportaţi la spitalul judeţean din Târgovişte, pentru îngrijiri şi investigaţii. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să stabilească exact cum s-a produs aceasta nenorocire.”.

Dr. Ruxandra Chealfă, medic SAJ Dâmbovița: „Sunt doi pacienţi adulţi decedaţi, cu leziuni incompatibile cu viaţa, şi câţiva copii cu leziuni minore”.

Când au aflat de accident, părinţii elevilor au venit într-un suflet la faţa locului.

Cerasela Stănică, asistent medical SAJ Dâmboviţa: „Am preluat şoferul de la maşina cea mică, era bine, nu prezenta nicio leziune. Copilul este cu atac de panică, foarte speriat”.

Cei de la primăria din localitate spun că microbuzul era închiriat de la începutul acestui an şcolar.

Vlăduț Niculae, primarul comunei Aninoasa: „Pentru că în pandemie am avut nevoie să asigurăm distanţa între elevi, a trebuit să mai contractăm un alt microbuz, pentru a putea să îi aducem pe toţi la şcoală. Avem un microbuz în dotarea şcolii şi un alt microbuz pe care l-am închiriat”.

Poliţiştii continua investigaţiile.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial