19 martie 2024
FOTO/VIDEO: Percheziţii şi reţineri, la Perşinari. 28 de persoane, aduse la audieri, într-un dosar de trafic de cocaină

FOTO/VIDEO: Percheziţii şi reţineri, la Perşinari. 28 de persoane, aduse la audieri, într-un dosar de trafic de cocaină

GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURAT

La data de 24 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au surprins în flagrant delict, în județul Argeș, un bărbat, de 43 de ani, din Perșinari, în timp ce deținea asupra sa 0,5 kilograme de cocaină.

În aceeași zi, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița, sprijiniți de colegi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Perșinari.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizate 6 telefoane mobile, o pipă metalică, mai multe resturi de materie vegetală, 3 arme supuse autorizării, o armă letală, 53 de cartușe cu proiectil, 25 de cartușe G.F.L., 380 de cartușe fără proiectil, 2 plicuri autosigilante, susceptibile a conține cannabis, 1 plic autosigilant, susceptibil a conține cocaină, 3 comprimate ecstasy, arme albe (2 săbii, 1 macetă, 4 cuțite, 1 box, 1 bâtă de basseball), materiale pirotehnice (13 baterii de artificii, 58 de petarde) și 2.800 de euro.

Totodată, 28 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, pentru audieri. În urma audierilor, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 ore, față de un bărbat, de 43 de ani și de un minor, de 17 ani, iar față de o femeie, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

La data de 25 octombrie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Dâmbovița, sprijiniți de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au efectuat alte trei percheziții domiciliare, în județul Dâmbovița. În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat 4 pliculețe autosigilante, un grinder, un recipient, un cântar electronic, de precizie și 3 telefoane mobile.

Alte 4 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, procurorul de caz dispunând față de una dintre acestea măsura reținerii, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri. Activitățile de cercetare penală au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal, în perioada aprilie – octombrie a.c., de către polițiștii de la S.C.C.O. Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, și au vizat destructurarea unui grup infracțional, care ar fi acționat în localitatea Perșinari, unde ar fi distribuit droguri de risc (cannabis) și de mare risc (cocaină și ecstasy) către diverși consumatori. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că bărbatul, de 43 de ani, din comuna Perșinari, ar fi introdus droguri în țară, acestea fiind procurate din Belgia, și, ulterior, le-ar fi distribuit către consumatori, cu sprijinul femeii, de 37 de ani și al unui minor, de 17 ani.

Pe parcursul investigațiilor desfășurate, a reieșit că, în activitatea de trafic de droguri, ar fi fost implicat și un bărbat, de 31 de ani, din comuna Dobra. Cele trei persoane reținute au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru minor, respectiv arestarea preventivă, pentru cele 2 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial