5 mai 2024
FOTO/VIDEO: A fost pericol uriaş de explozie după ce două tiruri s-au ciocnit pe DN1A, la Cojasca. Unul dintre ele transporta substanţe periculoase

FOTO/VIDEO: A fost pericol uriaş de explozie după ce două tiruri s-au ciocnit pe DN1A, la Cojasca. Unul dintre ele transporta substanţe periculoase

A fost pericol pe Drumul Naţional 1A, la Cojasca, în judeţul Dâmboviţa. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar una dintre ele e în stare gravă, după ce un TIR înmatriculat în Bulgaria şi unul cu numere de România s-au ciocnit.

Camionul din țara noastră era încărcat cu substanţe care au început să se scurgă pe asfalt şi exista risc de explozie, aşa că pompierii au intervenit de urgenţă.

Tirul înmatriculat în țara vecină era condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 60 de ani

La locul accidentului a fost o adevărată mobilizare de forțe. Din cauză că unul dintre tirurile implicate în accident transporta substanţe periculoase care s-au scurs pe asfalt, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au trimis la faţa locului un container multirisc şi specialişti care să se asigure că nu mai există primejdie.

Tirul înmatriculat în țara vecină era condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 60 de ani și circula dinspre București spre județul Prahova. La volanul camionului din România era un bărbat de 58 de ani. Acesta povesteşte că a făcut tot ce a fost posibil ca să evite impactul.

Florin Burdulea, şoferul tirului: A intrat pe sensul meu şi aia a fost, s-a întâmplat. Poate era obosit, poate era cu telefonul în mână. A intrat jumătate din bandă, eu am ieşit pe acostament, era să mă duc în şanţ”.

În spatele tirului cu numere de înmatriculare romanești era o mașină condusă de o şoferiţă de 18 ani. Și tânăra, dar și cei doi pasageri din autoturism, s-au speriat teribil.

Cristina Mihăiță, şoferiţă: „Efectiv tirul de pe contrasens a intrat în cel din faţa mea, am văzut din timp şi am apucat să pun frână”.

Cristian Vintilă, pasager autoturism: „Cel cu tirul de Bulgaria a intrat pe contrasens un metru 50, cel cu tirul de România a încercat să îl evite, dar nu a putut să mai evite, a intrat frontal”.

Șoferița și cei doi pasageri au avut nevoie de atenția medicilor. La fel și șoferul român. În stare gravă este însă cetățeanul bulgar, care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte.

Daniela Ilie, asistent medical SAJ Dâmboviţa: „Am găsit cinci victime conştiente, dintre care o victimă prezentă TCC sever, celelalte victime, cu atac de panică”.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost blocat pentru mai bine de două ore.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial