sâm. ian. 11th, 2025

Fotbalul dâmboviţean primeşte lovitură după lovitură, însă pe Emil Tudor nu pare să-l afecteze nimic. Ca preşedinte de AJF, aş fi intrat în pământ de ruşine dacă cea mai bună echipă de juniori a judeţului ar fi pierdut cu 7-0 un meci cu campioana din Prahova, aşa cum a păţit-o Utchim Găeşti la Boldeşti.

Este cel mai sever şi mai ruşinos dintre toate rezultatele înregistrate în această fază a competiţiei, care demonstrează încă o dată nivelul jenant la care a decăzut fotbalul dâmboviţean sub conducerea lui Tudor, personaj protejat de PDL, ca rudă a lui Florin Popescu.

Umilinţa juniorilor de la Găeşti îşi găseşte explicaţia în haosul care a pus stăpânire pe fotbalul juvenil la nivel de judeţ, unde am ajuns să îi creştem copiii lui Gică Popescu, în loc să investim în dâmboviţenii noştri. De fapt, Tudor nu mai conduce demult AJF Dâmboviţa, şef aici este secretarul Severin Anghelinu, care face legea în favoarea echipelor simpatizate şi, evident, în folosul celei de la Şotânga, unde mănâncă o pâine ca delegat, consilier sau ce o mai fi el pe acolo.

La Şotânga se joacă un baraj de promovare, tot aici va fi atrasă şi finala judeţeană a cupei, FCM IV va fi primi drept de promovare, chiar dacă nu îl are şi chiar dacă foloseşte în mod ostentativ jucători pe fals, toate pentru că Anghelinu trebuie să îi demonstreze lui Zotic că e util, dar şi adevăratul şef al AJF.

De fapt, ce pretenţii ai să creşti în valoare cu asemenea personaje, care încurajează echipele să evolueaze cu fotbalişti pe fals, cu juniori de peste 30 sau 40 de ani sau care îi expun pe cei mici, folosindu-i fără pauză şi la meciurile de seniori?

Aşa de bine au condus pensionarii ăştia activitatea AJF, încât se vor premia singuri după finalizarea competiţiilor, chiar dacă unii dintre ei au şi salarii, indemnizaţii, asigurându-şi observări la foc automat şi la case bogate. Mizilicuri pe lângă ce pică alături, de unde şi comportamentul de dictatori ai fotbalului dâmboviţean, protejaţi de un sistem canceros şi de un partid păcătos.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro