28 aprilie 2024
Fotbaliştii târgovişteni, împrumutaţi la rude şi vecini!

Fotbaliştii târgovişteni, împrumutaţi la rude şi vecini!

❚ Gică Popescu ameninţă cu retragerea, dacă nici astăzi nu apare o rezolvare financiară, iar conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa promite o declaraţie de presă pentru această săptămână, ajunsă pe final ❚ Nu e exclus ca CJD şi CLM să rupă ceva din bugetele şi aşa avariate de criză şi de administraţia Popescu & Boriga, însă datoriile clubului sunt destul de mari, iar pentru o nouă participare în liga secundă e nevoie de multe miliarde ❚ Neplătiţi de aproape trei luni, jucătorii Chindiei s-au prezentat cu toţii la antrenamentul de ieri, ascultând cu sfinţenie indicaţiile antrenorilor ❚ „Am ajuns să ne împrumutăm la părinţi sau prin vecini, nimeni nu ne crede că suntem fotbalişti de divizia B, dar fără bani de pâine”, îşi spun supărarea jucătorii, admirabili în această perioadă de nelinişti ❚ Dacă Gică Popescu îşi permite, probabil, să se retragă de la Chindia, autorităţile locale nu pot proceda la fel, având datoria morală să ajute acest club

Neplătiţi de aproape trei luni, jucătorii Chindiei s-au prezentat cu toţii la antrenamentul de ieri, ascultând cu sfinţenie indicaţiile celor trei antrenori, Silviu Dumitrescu, Flavius Stoican şi Sică Bârdeş. Unii mai au de luat bani şi din luna mai, în timp ce la premierile din returul campionatului au renunţat demult.

Chiar dacă au această posibilitate, nu am auzit să fi mers vreunul să-şi depună memoriu la federaţie, pentru a-şi primi drepturile financiare restante. E posibil ca pentru unii să fi apărut şi oferte, însă au rămas pe loc, cu excepţia celor care au plecat încă de luna trecută. Şi, totuşi, oricât de tare ar trage la antrenamente aceşti băieţi minunaţi, starea lor de spirit are de suferit.

„Avem şi noi greutăţi, rate la bancă, datorii şi obligaţii. Am ajuns să ne împrumutăm la părinţi sau prin vecini, nimeni nu crede că suntem fotbali şti de divizia B, dar fără bani de pâine. Ar trebui să ni se spună direct şi fără ocolişuri, dacă nu mai pot să ne plătească, ne strângem mâna şi ne vedem de drum.Oricum este foarte greu să ne găsim echipe în acest moment, cu două săptămâni înaintea debutului de campionat”, îşi spun supărarea jucătorii, admirabili în această perioadă de nelinişti.

Ne gândim dacă baschetbalistele ar mai veni zilnic la antrenamente, în situaţia în care nu ar fi plătite de trei luni.

Tot vin jucători de la Craiova

Acţionarii clubului nu reuşesc de săptămâni bune să se reaşeze la masa discuţiilor, timp în care datoriile au crescut considerabil, iar răbdarea jucătorilor a ajuns la limită. Gică Popescu ameninţă cu retragerea, dacă nici astăzi nu apare o rezolvare financiară, iar conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa promite o declaraţie de presă pentru această săptămână, ajunsă pe final. Acum se pare că „Baciul” nu ar mai răspunde la telefoane, un joc care ne-a obosit pe toţi, efectiv îngrijoraţi de viitorul echipei.

Norocul jucătorilor din afara oraşului este că încă mai dispun de cazare şi de masă, însă şi aici se adună datorii şi va trebui achitată nota de plată. În ciuda situaţiei dramatice, Ţâcă Zamfir continuă să aducă juniori de la Craiova, semn că Gică va continua la Târgovişte, dar fără să bage bani, aşteptând susţinere financiară din partea autorităţilor locale. Nu e exclus ca CJD şi CLM să rupă ceva din bugetele şi aşa avariate de criză, însă datoriile clubului sunt destul de mari, iar pentru o nouă participare în liga secundă e nevoie de multe miliarde.

De ce pentru baschet se poate, iar la fotbal, nu?

Dacă Gică Popescu îşi permite, probabil, să se retragă de la Chindia, autorităţile locale nu pot proceda la fel, având datoria morală să ajute acest club.

„Unde s-au găsit 20 de miliarde pentru baschet, să nu spuneţi că pentru fotbal nu mai sunt bani”, aşa gândesc nişte sportivi neplătiţi de aproape trei luni, făcând referire la suma alocată de CLM echipei de baschet, pentru participarea în Euroligă.

Logica lor este destul de sănătoasă, solicitând ca Primăria Târgovişte să ofere ajutor financiar echipei de fotbal, aceleaşi aşteptări fiind şi de la ceilalţi parteneri, adică CJD, UVT şi Pimen GP (Gică Popescu). Tot la fel de cinstit este ca aceia care nu se implică financiar, oricare ar fi ei, să se retragă din proiect, unde ar trebui atraşi alţi acţionari.

Se vehiculează şi aici nişte nume, însă nu e nimic concret, doar vorbe goale. Îngrijorător este că CJD ezită să-şi numească oamenii la echipă, în special un preşedinte executiv, cei de aici neavând un şef adevărat, care să se zbată pentru acest club şi care să-i degreveze de sarcini pe conducătorii judeţului. Chindia a nu găsit un partener de joc pentru acest week-end, după ce Dacia Mioveni a refuzat să se mai deplaseze mâine, la Târgovişte.

P.S. Spre seară am purtat o discuţie cu vicepreşedintele CJD, Gabriel Grozavu, care ne-a transmis că sunt şanse ca proiectul fotbalistic Chindia să continue, dar la un nivel mai mic de implicare financiară.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial