4 mai 2024
Forţele de ordine vor fi suplimentate, între 29 decembrie şi 2 ianuarie

Forţele de ordine vor fi suplimentate, între 29 decembrie şi 2 ianuarie

COMUNICAT DE PRESĂ

REVELION ÎN SIGURANȚĂ!

POLIȚIA DÂMBOVIȚEANĂ LA DATORIE

În următoarele zile, precum și în noaptea dintre ani, efectivele polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost suplimentate și vor fi la datorie pentru siguranța comunității

Pentru a trece în siguranță în Noul An, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a luat măsuri de suplimentare a efectivului, polițiștii urmând a fi prezenți în stradă, pregătiți să acționeze prompt și în sprijinul cetățenilor, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională.

În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, zilnic, peste 220 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, economic, arme, criminalistică și acțiuni speciale își vor exercita atribuțiile de serviciu pe segmentele specifice și vor acționa pentru asigurarea respectării ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din structurile operative vor interveni pentru gestionarea tuturor sesizărilor primite din partea cetățenilor.

Precizăm că măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a faptelor de furt.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul altor structuri, vor acționa în piețe, târguri, centre comerciale și zone adiacente pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza deținerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

De asemenea, pentru evitarea oricăror evenimente nedorite, polițiștii vor fi prezenți în zonele unde se preconizează organizarea unor manifestări publice.

Având în vedere că în fiecare an, în noaptea de Revelion, mulţi cetăţeni folosesc articole pirotehnice pentru divertisment, reamintim că acestea trebuie utilizate numai după luarea măsurilor de protejare a persoanelor din jur, a bunurilor şi a mediului.

Atragem atenţia că cetăţenii au dreptul să folosească doar articole pirotehnice din categoria celor destinate publicului larg care pot fi achiziţionate în mod legal de la operatori economici autorizaţi. Celelalte categorii de materiale pirotehnice pot fi folosite doar de personal specializat, care cunoaşte regulile de manevrare, astfel încât să fie prevenite incidentele.

Întrucât în următoarele zile se va înregistra o intensificare a circulației, polițiștii vor monitoriza și asigur fluența traficului rutier, pentru ca cetățenii să ajungă cu bine în zonele unde au ales să petreacă noaptea dintre ani.

Prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive se află printre obiective principale în activitatea polițiștilor rutieri, aceștia acționând pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin accidente rutiere.

Pentru evitarea neplăcerilor, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.

Pentru o minivacanță în siguranță, polițiștii dâmbovițeni vă recomandă:

Să adoptați un comportament civilizat și să respectați indicaţiile polițiștilor.

Să fiți atenți la bunurile personale, pentru a nu deveni victimele infracțiunilor de furt.

Să circulați cu viteză moderată, să fiți prudenți în trafic, să purtați centura de siguranță și să nu aveți alte preocupări la volan care vă pot distrage atenția și pune în pericol.

Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan. De asemenea, nu consumați substanțe psihoactive!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar, în caz de nevoie, sunaţi de urgenţă la numărul 112 – apel gratuit!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial