joi. oct. 24th, 2024

Comunicat de presă

Corecții aplicate unor proiecte demarate de Consiliul Județean Dâmbovița, anulate de instanță

Prin decizie definitivă şi irevocabilă a Î.C.C.J. s-a anulat măsura executării silite a corecţiilor financiare aplicate proiectelor de la Spitalul Judeţean şi de la Drumului Sudului. În acest fel, numai de la proiectul privind modernizarea spitalului vor fi recuperate 150 de miliarde de lei vechi.

Minciuna și propaganda deșănțată au picioare scurte. După ce timp de luni de zile actualul președinte al CJD, pesedistul Adrian Țuțuianu, nu a făcut nimic altceva decât să se plângă de ”greaua moștenire”, acuzându-mă că am ”devalizat” județul, același Adrian Țuțuianu se împăunează acum cu faptul că justiția a dat câștig de cauză județului nostru, anulând sancțiunile!

Am declarat, în repetate rânduri, că aceste corecții aplicate proiectelor CJD sunt abuzive, iar faptul că justiția a suspendat măsurile de sancționare dovedește că în mandatul meu de președinte al CJD lucrările s-au desfășurat cu respectarea strictă a legii. De altfel, nu este singurul exemplu. În 2011, proiectul derulat în parteneriat cu CJ Prahova în sudul județului, privind modernizarea unui drum de interes comun, a fost, de asemenea, amendat cu corecții de către organismele de control, pentru ca mai apoi justiția să facă dreptate și să anuleze sancțiunile abuzive.

Faptul că, în ciuda evidențelor, timp de mai bine de 8 (opt) luni actuala conducerea CJD nu a făcut nimic altceva decât să se plângă de ”jaful” comis de fosta administrație județeană, acuzații infirmate practic de justiție, mă face să cred că Adrian Țuțuianu nu are habar despre ce vorbește, pălăria de administrator al treburilor județului fiind prea mare pentru capul d-lui său. Președintele CJD se plângea, în urmă cu 2 zile, că are de plătit corecții în valoare de 600 de miliarde de lei vechi, îar nu mai departe de ieri estimările aceluiași personaj difereau net. Când a mințit Adrian Țuțuianu? Și, mai ales, ce se ascunde în spatele acestei avalanșe de corecții aplicate proiectelor CJD, care mai apoi sunt dovedite în instanță ca fiind incorecte, illegal aplicate? Nu cumva se dă, astfel, ”un os de ros” firmelor de avocatură prietene?

Deputat Florin Popescu

vicepreședinte PDL