2 mai 2024
FLASHMOB FREEZE, la Târgovişte! Pace şi prietenie!

FLASHMOB FREEZE, la Târgovişte! Pace şi prietenie!

Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte în parteneriat cu Asociația „Târgoviște spre Europa”, Școala „Vasile Cârlova”, Grup Școlar „Nicolae Ciorănescu”, Consiliul Județean al elevilor Dâmbovița, derulează în data de 4 aprilie 2012 acțiunea FLASHMOB FREEZE cu tema PACE ȘI PRIETENIE.

CE ESTE FLASHMOB?

Este o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se răspândește. Ideea a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003. Aceasta a fost facilitată de larga răspândire a Internet-ului, e-mailul și mesageria instant fiind principale mijloace prin care se face organizarea acestor adunări.

Flashmob e o prezentare pentru spectatori accidentali, cu scopul de a atrage atenția, de a provoca anumite reacții (simaptie, empatie, înțelegere, etc) asupra spectatorilor. Ideologia clasică aderă la principiul «flashmob – în afara religiei, politicii și economiei» din care rezultă că flashmob nu poate fi folosit pentru profit. Acțiunea va fi realizată în Piața Mihai Viteazul și în Piața Tricolorului din Târgoviște.

PARTICIPANȚI:

-60 elevi de la Școala „Vasile Cârlova” din clasele a VI-a, a VII a și a VIII-a; -60 de elevi din liceele târgoviștene, voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște; -coordonatori.

DESFĂȘURAREA ACȚIUNII:

13.00-14.00: adunarea participanților la școala „Vasile Cârlova” Târgoviște;

14.00 – 15.50: – în curtea Școlii „Vasile Cârlova” Târgoviște elevii vor realiza, cu sprijinul organizatorilor, sloganuri pe tema Pace și Prietenie și vor scrie aceste sloganuri pe etamină și pancarde; – sloganurile vor fi lipite pe tricouri/pancarde; – fiecare elev se va gândi și va alege poziția pe care o va adopta în cadrul FLASHMOB FREEZE și va exersa această poziție; – Elevii de liceu vor aborda tematica PACE, iar elevii de gimnaziu vor aborda tematica PRIETENIE.

15.50. – 16.00: în curtea Școlii „Vasile Cârlova” Târgoviște elevii vor primi câte o EȘARFĂ ALBASTRĂ (semn de identificare vizuală a acțiunii);

16.00 – 16.30 Elevii însoțiți de organizatori și voluntari adulți vor pleca pe traseul : Școala „Vasile Cârlova” – Calea Domnească – Colegiul Economic Ion Ghica – Piața Mihai Viteazu (în fața Casei de Cultură a Sindicatelor) – Piața Tricolorului.

16.30 – 16.35: Elevii vor spune sloganul și vor pregăti intrarea în poziția de FREEZE.

16.35 – 16.45: După rostirea sloganului elevii rămân nemișcați timp de 2 minute în pozițiile alese de ei. Ieșirea din poziția FREEZE se face tot la semnal stabilit.

16.30 – 16 – 16.40: plecarea spre Piața Tricolorului (în fața Instituției Prefectului Dâmbovița).

16.40 – 16.45: Elevii vor spune sloganul și vor pregăti intrarea în poziția de FREEZE.

16.45 – 16.50: După rostirea sloganului elevii rămân nemișcați timp de 2 minute în pozițiile alese de ei. Ieșirea din poziția FREEZE se face tot la semnal stabilit.

16.50-16.55: După ieșirea din poziția FREEZE, în fața fântânii arteziene se vor face poze și vor fi eliberați porumbeii și baloanele cu heliu.

16.55 – 17.00: elevii de gimnaziu vor pleca însoțiți de adulții voluntari la Școala „Vasile Cârlova”.

Întocmit,

Vlăduț Andreescu

MANAGER ED Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial