3 mai 2024
Final de an şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte!

Final de an şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte!

seminJoi, 18 iunie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a avut loc ceremonia de final de an şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviste. La eveniment a participat, din partea Centrului Eparhial, Pc. Vicar Ioan STAN, care a prezentat mesajul Înaltpreasfinţei Sale, dar şi profesori, seminarişti şi părinţi ai elevilor. Momentul a fost deschis de slujba de Te Deum, în Sala de festivităţi a şcolii, după care a fost prezentat un bogat program artistic, inaugurat de cuvântul de salut al directorului scolii, Pc. Pr. Mihai Stan.
În mesajul trimis cu aceasta ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa învăţământului teologic seminarial pentru activitatea educaţională a Bisericii noastre şi nevoia aprofundării, cu discernământ, a materiilor teologice, pentru ca elevii seminarişti de astăzi să devină teologii responsabili de mâine, preoţi, profesori de religie sau mireni profund implicaţi în misiunea pastorală a Ortodoxie româneşti.
Amintim faptul că Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte a fost înfiinţat în anul 1992 pentru a susţine  activitatea pastoral-misionară şi educaţională a Arhiepiscopiei Târgoviştei, numerosi elevi obţinând, de-a lungul timpului, premii la Olimpiade şi Concursuri şcolare nationale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial