25 aprilie 2024
Cobia – S-au pus cu drujba pe pădure!

Cobia – S-au pus cu drujba pe pădure!

2Trei persoane, care au tăiat fără drept arbori de pe raza localității Cobia, au fost depistate de către jandarmii dâmboviţeni.

Duminică, 09 octombrie a.c., o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza comunei Cobia, sat Blidaria depistat în zona împădurită dintre cele două localități, mai multe persoane care tăiau material lemnos.

Jandarmii au intervenit pentru stoparea acestora, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei 3 bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 şi 60 de ani, au tăiat ilegal din fondul forestier mai mulți arbori din specia stejar folosind o drujbă şi un topor.

Totodată, în urma discuțiilor purtate cu un reprezentant al ocolului silvic, a reieșit faptul că aceştia nu dețineau autorizație legală pentru tăiere de arbori.

Jandarmii au întocmit celor în cauză documentele legale, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organelor silvice din localitatea Valea Mare pentru stabilirea regimului acestuia.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial