25 aprilie 2024
Feriți-vă de înșelăciuni! Nu vă lăsați încântați de ideea ghicitului viitorului ori de alungarea răului

Feriți-vă de înșelăciuni! Nu vă lăsați încântați de ideea ghicitului viitorului ori de alungarea răului

Pentru a nu deveni victima unei înșelăciuni, polițiștii din Dâmbovița le recomandă cetățenilor să fie prudenți și să manifeste atenție îndeosebi la persoanele străine care îi abordează sub diferite pretexte.

Nu vă lăsați păcăliți de persoanele rău intenționate! Fiți atenți la străinii care pătrund în locuința dumneavoastră sau în curte, nu-i lăsați nesupravegheați nici măcar pentru câteva secunde.

Manifestați prudență și în cazul persoanelor care vă abordează întâmplător pe stradă! Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii care să le faciliteze comiterea unei infracțiuni.

Totodată, nu vă lăsaţi încântaţi de ideea ghicitului viitorului ori de alungarea răului. Nu încredinţaţi bani sau bijuterii persoanelor care pretind a vă „descânta” pentru a afla ce se va petrece în viitor.

În situaţia în care decideţi să executaţi lucrări de reparaţii la locuinţă nu angajaţi zilieri. Nu vă bucuraţi de preţul scăzut pe care aceştia vi-l pot oferi! Vă recomandăm să apelați la societăți comerciale specializate. Și totuși, dacă apelați la zilieri, nu vă grăbiți să achitați contravaloarea lucrării înainte ca aceasta să fie finalizată!

Mare atenție la înșelăciunile cunoscute sub denumirea de „Accidentul” și „Premiul” sau la cele comise prin metoda ofrandei.

Manifestați prudenţă în cazul în care sunteţi contactat telefonic de o persoană necunoscută şi nu daţi curs solicitării de a-i trimite bani, indiferent de motivul invocat de aceasta. Nu vă lăsați conduși de impulsul cauzat de reacția emoțională.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial