19 aprilie 2024

Face Keys România te învaţă să îi “citeşti” pe cei din jur!

face keys romaniaSă ducem comunicarea la un alt nivel, prin Face Reading

Când vrei să îi înţelegi pe cei din jur, cuvintele nu sunt întotdeauna cel mai bun prieten – fie din cauza emoțiilor, fie din cauza unui discurs care nu exprimă exact ceea ce vor să spună. Studiul fizionomiei completează însă mesajul mai bine decât îți poți imagina. Face Reading-ul este o nouă tehnică de comunicare non-verbală, care te ajută să îi înțelegi mai bine pe ceilalți, să te exprimi mai uşor, şi să te înțelegi mai bine şi pe tine.

“Este o “armă secretă”, care merge la ţintă în domeniul resurselor umane, vanzărilor, psihologiei, medicinei, terapiilor alternative, dar şi un “instrument” util oricărui om interesat de propria dezvoltare, de autocunoaştere şi de îmbunătăţirea relaţiilor de la serviciu sau în familie. Studiezi practic trăsăturile faciale ale oamenilor şi faci legătura între acestea şi personalitatea lor. Cele mai recente studii din domeniile psihologiei, sociologiei, biologiei, fiziologiei şi biomecanicii verifică această tehnică.

 

Face Keys România te învaţă să îi “citeşti” pe cei din jur

 

Ideea de bază este că “structura şi mecanismele musculare ale feţelor oamenilor sunt aceleaşi, indiferent de rasă, sex sau naţionalitate”, spune Alexandru Bocunescu, specialist în fizionomie şi fondatorul Face Keys România.

Fiecare gând, fiecare emoție – pozitivă sau negativă – transmite un mesaj către muşchii faciali, care execută comanda. Este celebră expresia “i-a căzut fața”, în cazul unui om dezamăgit, trist sau supărat. Obrajii, de exemplu, sunt cel mai uşor de “modelat”. Cu cât îți propui să zâmbeşti mai mult şi să afişezi o mimică veselă, cu atât ei se vor ridica şi vor deveni mai plini. În cazul unei persoane posomorâte, obrajii vor fi “căzuți”. Exact ca la fitness, cu exercițiu, putem controla acest aspect. La fel se întâmplă şi cu ceilalți muşchi ai feței. Totul ține de voință şi de autocunoaştere.

 

Cum poate fi folosită această metodă de comunicare în relatia cu ceilalți? 

 

“Analiza personalităţii umane pe baza trăsăturilor faciale poate fi aplicată pe oricine şi va funcţiona întotdeauna. Fizionomia poate fi învăţată de oricine, foarte uşor – cu toţii suntem fizionomişti de mici şi interpretăm feţe fără să ştim. Este o ştiinţă foarte precisă – numărul de muşchi şi mecanismele musculare folosite de oameni sunt aceleaşi. Nu necesită o conversaţie sau o interacţiune cu persoana analizată şi încă înainte de a începe să vorbeşti cu cineva îţi poţi construi o strategie în minte. Poate fi folosită de la distanţă – poţi doar să observi oamenii şi să tragi concluzii legate de personalitatea lor. Poate fi aplicată şi pe fotografii, poţi vedea evoluţia oamenilor şi să decizi singur ce poziţie să ai faţă de ei.”, explică Alexandru Bocunescu.

De exemplu, în resurse umane, îți uşurează misiunea de a găsi omul potrivit la locul potrivit. Sprâncenele depărtate sunt indiciul unui om atent la detalii – cum ar fi un contabil sau un informatician bun. În schimb, cele apropiate sugerează un coordonator priceput, care reuşeşte să vadă imaginea de ansamblu.

În vânzări, este important să ştii cum şi cui să vinzi. Dacă ştii la ce reacționează cel din fața ta, atunci totul devine mai uşor. De pildă, prezinți produsul din punct de vedere tehnic ori al utilității, vorbeşti despre prețul în sine ori despre oportunitate. Totodată, ştii şi ce tonalitate a vocii să foloseşti ca să ai succses, ghidându-te după forma urechilor.

Şi în viața de familie este un aliat de nădejde – îți va fi mai uşor să ştii când să taci şi când să “acționezi”, dacă eşti mințit ori trădat sau dacă partenerul ascunde diverse nelinişti.

 

Priveşte inteligent, comunică eficient!

 

Această metodă de comunicare prin Face Reading sau, popular, “citirea feței” devine o unealtă pentru întreaga viaţă – este practic un nou limbaj de care te poţi folosi oricând pentru a comunica mai bine. Face Keys România organizează cursuri intensive de fizionomie în Bucureşti şi în ţară. Cursul, care costă 750 de lei, presupune două zile de predare efectivă şi este urmat de o perioadă de 4 luni de practică prin e-mail.

 

www.facebook.com/facekeysromania

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial