28 aprilie 2024
EXCLUSIVITATE: Medic de familie acuzat de MALPRAXIS! Copil în stare GRAVĂ, tratat pentru… răceală! “Probabil am fost mai NEGLIJENTĂ”, se scuză doctoriţa!

EXCLUSIVITATE: Medic de familie acuzat de MALPRAXIS! Copil în stare GRAVĂ, tratat pentru… răceală! “Probabil am fost mai NEGLIJENTĂ”, se scuză doctoriţa!

Caz revoltator la Râncaciov , langa Targoviste. Un medic de familie este acuzat de malpraxis de parintii unui baiat de 12 ani.

Oamenii sunt disperati dupa ce au aflat de la doctorii de la oras ca fiul lor a fost la un pas de moarte.

Copilul s-a simtit rau, iar medicul din sat i-a spus ca a mancat ceva ce nu i-a priit si i-a recomandat sa se trateze cu medicamente… pentru raceala.

Dus la spitalul judetean de urgenta baiatul a fost bagat imediat in sala de operatie – avea o forma grava de apendicita, iar daca ar mai fi stat o ora acasa chirurgii spun ca nu i-ar mai fi putut salva viata.

Doctorita de familie se scuza acum si spune ca probabil a fost mai neglijenta cu acest pacient venit dintr-o familie saraca…

“L-a consultat? Nu, decat atat – i-a spus ca a mancat ce nu i-a primit si atat. Putea sa moara!”, ne-a declarat sora pacientului.

“Medicul a spus ca e racit, sa ia tratament de raceala. Ca de medic de familie putea sa-l trimita mai departe. Copilul se simtea destul de rau la burtica, il doar in jurul buricului.

Daca o ora, doua se mai intarzia totul era pierdut”, ne-a marturisit tatal baiatului.

“Va intreb daca v-ati dat toata silinta pentru acest copil si credeti ca aveti vreo vina… Nu stiu ce sa spun… De obicei imi dau silinta pentru fiecare pacient… Daca ma depaseste ii trimit mai departe… Si acest caz v-a depasit? Cand l-am vazut nu era foarte grav…

Sora lui spune ca nici macar nu l-ati consultat, i-ati spus ca a mancat ceva ce nu i-a priit. Asa este? Probabil… Trag consecintele…

Credeti ca ati fost superficiala d-na dr in acest caz? Probabil…”, a fost raspunsul halucinant al medicului de familie.

“A venit cu stare generala grava, cu peritonita post apendiculara din cauza apendicietei acute, perforata, a fost operat de urgenta. Foarte, foarte grav, se putea intampla si altceva mai rau, o nenorocire. Orice ora conteaza sa trimiti bolnavul mai repede la spital”, ne-a declarat in exclusivitate dr.Radu Petrescu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial