2 mai 2024
EXCLUSIVITATE! Incident GRAV într-o şcoală din Dâmboviţa! Elev cu clavicula fracturată trimis… ACASĂ să se trateze!

EXCLUSIVITATE! Incident GRAV într-o şcoală din Dâmboviţa! Elev cu clavicula fracturată trimis… ACASĂ să se trateze!

Caz revoltator in judetul Dambovita!

Un elev care si-a rupt clavicula pe terenul de sport de langa scoala a fost lasat de izbeliste de profesori si in cele din urma trimis… acasa sa se trateze.

Nici dascalul ce era de serviciu si nici un alt cadru didactic nu s-au gandit sa sune la 112 si sa cheme ambulanta in ajutorul baiatului de clasa a cincea.

Abia la sase ore de la incident copilul de 11 ani a ajuns la spital dupa ce ingroziti parinitii lui l-au dus la urgente.

Cu seninatate, directorul scolii spune ca scoala n-are nicio vina, ca terenul de sport apartine primariei si ca n-a avut de ce sa cheme ambulanta pentru orice, mai ales ca elevul nu s-ar fi plans ca-l doare umarul si oricum dispensarul comunal era inchis si n-avea de unde sa-i aduca vreun doctor…

Baiatul a fost chemat la 9 dimineata la scoala, desi in mod obisnuit cursurile incep de la pranz.

A ajuns cateva minute mai devreme si alaturi de colegii lui a mers pe terenul de fotbal, unde profesorul de serviciu le-a spus sa se joace fotbal, fara insa sa vina sa-i supravegheze, povestesc parintii elevului ranit.

La un moment dat un coleg i-a pus piedica, a cazut si s-a ranit grav la umar.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe strada de langa scoala se vede cum elevul cu umarul dislocat se chinuie sa ajunga de la terenul de sport spre cancelarie sa-si anunte dascalii. Reactia lor a fost stupefianta…

“L-am trimis acasa, profesorul repectiv l-a trimis acasa. N-ar fi fost normal sa chemati ambulanta? Din moment ce cabinetul medical nu era deschis la momentul respectiv. Vorbesc de ambulanta… Nu pot sa chem ambulanta pentru orice… El a spus ca nu-l doare nimic…”, a declarat Eugen Ciubotariu, directorul scolii, in exclusivitate pentru MariusBUGA.ro.

Directorul o tine una si buna ca incidentul nu s-a intamplat in timpul orelor de program si nici in curtea scolii, ci vizavi, pe terenul de sport al primariei.

Recunoaste insa ca acolo se tin orele de educatie fizica. Pana acum n-a luat nicio masura impotriva profesorului de seriviciu ori a vreunui responsabil, ci doar a infiintat o comisie sa verifice ce si cum s-a intamplat. Parintii baiatului sunt foc si para.

“Copilul a cazut, si-a rupt bratul, are fractura. Era supravegheat de profesori? Nu era supravegheat, nu nimic. Daca era supravegheat nu i-ar fi pus piedica, nu se intampla”, ne-a marturisit Constantin Zlatescu, tatal elevului.

“N-a luat nicio masura, macar nu l-a luat sa vina cu cineva acasa, sa sune la salvare. Profesorii n-au sunat la salvare si n-a venit nimeni cu el, a facut atatea ore. Il durea foarte rau, se tinea cu mana, nu putea sa o tina drept, sa-i dea drumul”, plangea mama baiatului.

Medicii si-au dat seama imediat ca au de-a face cu un caz grav si i-au acordat de urgenta ingrijiri elevului ranit. Doctorii spun ca pacientul trebuie sa stea la pat pentru multe zile de acum inainte si i-au in calcul tot mai mult o interventie chirurgicala.

“Pacientul a prezentat fractura clavicula stanga, in treime medie, cu deplasare”, a mentionat Elena Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Inspectoratul Scolar Dambovita a deschis o ancheta si promite masuri dure in acest caz.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial