19 aprilie 2024
EXCLUSIV! Situaţie ŞOCANTĂ la morga din Târgovişte – “Ne-au lăsat mortul în căldură, pradă ŞERPILOR!”

EXCLUSIV! Situaţie ŞOCANTĂ la morga din Târgovişte – “Ne-au lăsat mortul în căldură, pradă ŞERPILOR!”

Caz revoltator la morga din Targoviste! Rudele unui barbat de 58 de ani, mort intr-un accident rutier, au luat foc cand au vazut cum a fost lasat decedatul la servicul de medicina legala. Intr-o incapere fara lada frigorifica, cu geamul crapat, asezat pe o masa improvizata, prada serpilor si gandacilor, acuza cei apropiati victimei.

Suntem in reparatii si renovari si astea sunt conditiile pentru moment, s-au scuzat cei din conducera spitalului, dar asta nu i-a incalzit cu nimic pe cei din familia decedatului, afland ca cel putin pentru 24 de ore trupul fara viata va fi tinut in caldura si in conditii greu de descris in cuvinte.

Accidentul a avut loc pe Drumul National 72 care leaga Targoviste de Gaesti, in padurea de la Dragodana. Victima se afla intr-un Cielo cand din sens opus a fost izbit cu putere de o Dacia Logan, condusa de un barbat ce se pare ca sufera de o boala grava, pentru care se trateaza cu citostatice.

De parca tragedia nu le-ar fi fost de ajuns, la morga din Targoviste rudele decedatului au avut parte de un alt soc.

“I-a bagat un dulap la cap, un caprior, l-a pus pe masa, e mai cald inauntru ca afara! S-a innegrit, a inceput sa se umfle deja, cica pana maine.. Noi cum il mai luam acasa? Eu inteleg ca el nu mai simte nimic, ca e mort, dar simtim noi! Nu au nicio lada frigorifica, au lasat geamul crapat sa intre pe acolo serpii”, a declarat pentru MariusBUGA.ro Marius Mihalcea, fiul victimei.

“L-a inchis intr-o camera, cum a spus si fratele meu, e mai cald acolo ca afara. Mai bine il pitea intr-o camera, intr-un beci, nu-l vedeam pe geam in ce hal sta!”, ne-a marturisit George, celalalt fiu al victimei.

“Am stat o ora si ceva cu el mort pe malul santului unde s-a intamplat accidentul si nu interesa pe nimeni”, plangea si Georgeta Mihalcea, sotia decedatului.

“Aici nu e congelator, domne, dar aicea pe fiecare zi decedeaza cate o persoana, cate 2, cate 10. Care sunt conditiile la dvs? D-le, aduceti omul aici, il lasati aici si cand vine medicul..”, ne-a spus Ion Mihalache.

“E caineasca treaba! Caineasca! Nu se poate asa ceva, nici in Mauritania nu se poate asa ceva!”, e de parere Ion Toe, prietenul victimei.

Sefii Spitalului judetean din Targoviste spun ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza modernizarilor de la serviciului de medicina legala, dar si pentru ca procedura de achizitie a frigiderului pentru morga dureaza conform legilor in vigoare “In momentul acesta suntem intr-un santier, nu s-au terminat lucrarile, procedurile de achizitie a acestui frigider. Nu este atat de cald in sala de necropsie ca sa se alterze, a fost doar o zi cu 30 de grade, dar astea sunt conditiile in momentul acesta”, a mentionat dr Carmen Marcu, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgovişte.

In cele din urma, rudele au inchiriat o lada frigorifica de la o societate de pompe funebre si au adus-o la morga pentru a tine cadavrul pana i s-a facut autopsia. Apropiatii victimei sunt decisi insa sa dea in judecata serviciul de medicina legala pentru umilinta pe care spun ei ca au indurat-o acolo. Acum se pregatesc de inmormantare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial