26 aprilie 2024
EXCLUSIV MARIUSBUGA.RO! O tânără din Dâmboviţa a născut în ambulanţă!

EXCLUSIV MARIUSBUGA.RO! O tânără din Dâmboviţa a născut în ambulanţă!

Operatiune de salvare contra cronometru, azi-dmineata, in judetul Dambovita!

O femeie de 25 de ani a sunat la 112 ca i-a venit sorocul sa nasca. Un echipaj de la Ambulanta Titu s-a pus in miscare prin nameti sa ajunga la gravida. Numai cu ajutorul lanturilor puse pe rotile salvarii echipajul a reusit sa ajunga acasa la femeie. Drumul pana la Spitalul Judetean de urgenta din Targoviste nu a fost insa deloc usor. Din cauza conditiilor grele de trafic, ambulanta a circulat cu prudenta sa nu derapeze, iar femeia n-a mai rezistat pana la spital si a nascut in salvare.

“A nascut in ambulanta? In ambulanta, da! Pacienta e la a treia sarcina, a treia nastere. Complicatii? Circular de cordon dubla, copilul este stabilizat si mamica bine. I s-a pus viata in pericol? Bebelusul, da, a avut probleme la nastere”, a declarat in exclusivitate pentru MariusBUGA.ro Doina Cocan, asistent medical la Ambulanta Dambovita.

“Cum va simtiti doamna? Ma simt mai bine! Ati nascut in ambulanta? Da! N-ati mai putut rezista pana la spital? N-am mai putut sa mai rezistam. Se circula greu? Da! Am zis sa nasc o fetita si sa nasc mai repede. Si fetita a fost!”, ne-a marturisit bucuroasa proaspata mamica.

Femeia locuieste in comuna Corbii Mari, iar drumul judetean pana la casa ei a fost extrem de anevoios. Desi drumarii actioneaza ora de ora, zapada se asterne rapid la loc pe sosea.

Doua ore si jumatate i-a luat ambulantei sa ajunga la gravida din momentul in care s-a dat apelul de urgenta si pana cand femeia a fost dusa la spitalul din Targoviste.

“Se circula greu, dar cu lanturi, masina dotata, cu ajutorul drumarilor… Cum ati auzit gravida in ambulanta cand a nascut? Am auzit un au si copilul a inceput sa tipe”, ne-a povestit ambulantierul.

Fetita are 2 kilograme si 800 de grame si este bine acum.

Bebelusul a primit imediat ingrijiri la spital, iar medicii au stabilizat-o si pe mamica. Pediatrii spera ca fetita nou-nascuta sa treaca cu bine primele ore dupa nastere si sa nu apara complicatii. Gratie echipajului de pe ambulanta micuta a reusit sa respire si sa fie adusa la spital. Vezi video la Stirile ProTV!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial